ZETApress

hírportál

Törpék az Erkel Színházban

Hófehérke és a 7 törpeA Hófehérke és a 7 törpe című mesebalettet láttuk tegnap este az Erkel Színházban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat vendégeként. Dr. Edvi Péter, az NGYSZ Alapítvány elnöke a színpadról köszöntötte a több száz gyermeket és kísérőiket. Február 16-ai pályázatukról idekattintva olvashatunk.

A világ egyik leghíresebb Grimm-meséje szinte balettszínpadra termett, és a 2004-es bemutató óta minden évadban szó szerint elvarázsol kicsiket, nagyokat egyaránt. A hét botladozó törpe, az ártatlan Hófehérke és a gonosz mostoha figurája ifj. Harangozó Gyula koreográfiájában, Velich Rita jelmezeiben, Kentaur szenzációs díszleteiben, Kocsák Tibor mesés zenéjére elevenedik meg bravúros színpadi megoldásokkal. A színház június 10-ig várja a családokat a két felvonásos fantasztikus produkcióval.

Hófehérke: Felméry Lili. Mostoha: Starostina Kristina. Vadász: Lagunov Ievgen. Királyfi: Balázsi Gergő Ármin. Banya: Melnyk Vladyslav. Tudor: Szakács Attila. Vidor: Morvai Kristóf. Szende: Kohári István. Szundi: Kovtun Maksym. Hapci: Szigeti Gábor. Morgó: Vila M. Ricardo. Kuka: Rónai András József. Szörnyecske 1: Bedő Dorisz. Szörnyecske 2: Okada Anri. Szörnyecske 3: Szilágyi-Sári Réka. Karmester: Hámori Máté. Próbavezető balettmester: Rujsz Edit / Kövessy Angéla. A nagylétszámú közönség végigtombolta a két és félórás produkciót.

Szóljon hozzá!