ZETApress

hírportál

Gigié lett Budapest Dala

Gigi szerelmes dalaRadics Gigi: Budapest Szerelem című szerzeményét választották Budapest Dalának, a Közönségdíjat Benji: Bárhol járok című száma kapta meg tegnap este Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettestől a Thália színházbeli gálakoncert végén.

Mint január 30-án megírtuk, a Fővárosi Önkormányzat Budapest Dal 2018 nevű pályázatán 11 előadót ? Gigi, a Honeybeast, Király Viktor, a Compact Disco, Caramel, az Anna & the Barbies, Zséda, Keresztes Ildikó, Frenreisz Károly, Horváth Károly Charley és Závodi + Berkes Olivér ? a szervezők kértek fel a részvételre.

Az esti döntőt Lipcsei Beáta és Garami Gábor vezette. Felhívták figyelmünket az adományozásra a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány javára. A szervezet orvosai ? dr. Csókay András és dr. Hudák István Honvéd kórházi idegsebészek, valamint dr. Pataki Gergely Szent János kórházi plasztikai sebész ? sikeresen megkezdték a fejüknél összenőtt 2 éves bangladesi sziámi ikrek szétválasztó műtétét. A három orvos alkalmanként két hét alatt 80-100 ingyen-műtétet végez a fejlődő országokban.

A dalpályázatra 116-an neveztek, közülük az elő-zsűri a tervezett három helyett hat előadót ? Benji, a Maverix feat, Veréb Tomi, a Nági & Ya Ou, a TheShowCrew, Pajor Tamás & Ámen és Tóth Péter ? választott ki, így 17 versenydalt hallhattunk. A győztesek egy-egymillió forintot nyertek, Gigiék dala egy éven át viselheti a Budapest Dal 2018 címet. A fiatal tehetségeknek járó kétszázezer forintot Závodi Marcell ? Berkes Olivér: Óriáskerék című száma nyerte el. A döntős dalokat tartalmazó CD-t távozáskor mindannyian megkaptuk.

Szóljon hozzá!