ZETApress

hírportál

Vámpírok a Sohóban

Január 2-án a harmadik téli szériáját kezdi el soron következő 128. előadásával a Vámpírok Bálja (PS Produkció) a Pesti Magyar Színház épületében. A PS Produkció izgalmas meglepetéssel kedveskedett a budapesti Vámpírok bálja szép számú hazai és külföldi rajongótáborának ? tudtuk meg Lantai Józseftől, aki a felvételeket is készítette.

December 7-én a Sohóban megnyílt a vendégek előtt a PS Produkció, a Soho Boutique Hotel és a Kare Budapest együttműködésének eredményeként a Vámpírok bálja két főszereplőjének dedikált exkluzív vámpírlakosztály, a Krolock és a Herbert Suite. A vámpír suite létrejöttének ötlete a kultúra, a lakberendezés és az idegenforgalom egyedülálló együttműködésének eredménye. A lakosztályok a szállodai szolgáltatások minden elemét tartalmazzák, azonban a Soho eddig meglévő szobáinak modern berendezésétől eltérően sokkal inkább vámpír elegancia jegyeit képviselik.

A vámpírlakosztályok ünnepélyes megnyitóján a Vámpírok bálja regisztrált rajongóin kívül jelen voltak a produkció főszereplői és természetesen a lakosztályok névadói, a Krolock grófot megformáló Egyházi Géza és a történetbeli fia Herbert, azaz Pirgel Dávid. A Soho Boutique Hotel ? vagy, ahogy már egyre többen nevezik: Budapest hetedik érzéke ?, a modern stílusjegyek és kifinomult elegancia tökéletes egyesítésével született meg 74 szobájával és négy csillagával Budapest nyüzsgő belvárosának egy csendes utcájában, az Erzsébet körútról nyíló Dohány utcában.

Az 1981-ben alapított KARE új korszakot mutatott a design bútorok világában és nem meglepő, hogy napjainkra a Kare Design világhálózattá nőtte ki magát. A világ több mint 60 országában jelen van franchaise partnereivel, belsőépítészeivel és designereivel. A Pesti Magyar Színház belső tereinek impozáns berendezésével ? Kentaur tervei alapján ? a Kare Budapest hozzájárult a Vámpírok bálja 2007-es budapesti bemutatójának sikeréhez.

A vámpírlakosztályokat megtekintve el kell ismerni, valóban exkluzív kialakításúak. Varázsuk van. A szobák igazi hangulatát azonban Krolock és Herbert Suite pontosabban Egyházi Géza és Pirgel Dávid teljes színpadi díszes ? vámpírfogas ? jelenléte adta meg. A megjelent rajongók szorgosan fényképeztették magukat a vámpírral (kedvenc színészükkel), de néhányukat borzongás futotta át, mikor a vámpír a hátuk mögé állt és harapásra nyitotta száját. Ezek szerint a legenda a mai napig hatással van ránk.

Garai Bálint írta a musicalhez készült kiadványban: Kevés olyan mitikus lényt tudunk mondani, aki a különböző népi kultúrákból feléledve, napjaink pop-kult figurájaként köszön vissza a filmvászonról vagy éppen egy musicalből. A vámpírok ezen kevesek legevidensebb példái. Szerencsére csak a musicalben éneklik, hogy mindenki szívja valaki más vérét, ez a világ rendje, pedig az életben nem így van! Vagy mégis?

Szóljon hozzá!