ZETApress

hírportál

Hófehérke országjárása

Hófehérke májustólGrimm-testvérek – Mészáros László – Lőrincz Andrea: Hófehérke című 2 részes családi musicalje május 13-án országos turnéra indul – tudtuk meg a mai sajtóuzsonnán a Dob utcai Vintage Gardenben. Fővárosi bemutatója május 27-én lesz a Papp László Budapest Arénában.

Hófehérke. Egy tündérmese főszereplője, kinek arca fehér, mint a hó, ajka vörös, mint a vér, a haja fekete, mint az ébenfa. A világszerte ismert mese a Grimm-testvérek gyűjtésében maradt ránk, amely most új köntöst kapva, eddig nem ismert történéseket is feltár. Végre fény derül minden titokra! A homályba merülő fordulatokat, eseményeket, szereplőket az eddig csendben szunnyadó, ám nagyon is szószátyár Tükör hívja életre, aki mindenkiről és mindenről lerántja a leplet. Tanúi lehetünk Hófehérke és a Herceg igaz szerelmének, megtudhatjuk a gonosz királyné valódi indítékait és új, kulcsfontosságú szereplőkkel is megismerkedhetünk. Vajon milyen lehet az a félelmetes U-U sereg? A törpéknek igazából van egy főnöke? Ki az az édes kiskutya a vadász oldalán?

A Hófehérke szuperprodukció története, látványvilága, díszlete, jelmeze, zenéje a székhez szögezik a nézőt Az eseményeket ráadásul illuzionista trükkök is tarkítják, amelyek segítenek azonosulni a szereplőkkel, az atmoszférával. így tud a Tükör egy időben több helyen is lenni és így lehet a színpadra varázsolni a több száz fős U-U sereget. A jelmezek, a frizurák, a smink – az autentikus és modem trendeket keverve – vagány megjelenést biztosítanak a szereplőknek, míg a zene erősíti a jelenetek hangulatát és a színészek játékát.

Szereplők, Hófehérke: Katona Klaudia, Herceg: Solti Ádám, Királynő: Peller Mariann, Tükör: Andrádi Zsanett, Vadász: Faragó András Topi, Vadász kutyája: Hugó (magyar vizsla), Bányafőnök: Galambos Lagzi Lajcsi, Tudor: Janklovics Péter. Alkotók, jelmez: Veréb Ida, díszlet: Domján Gábor, grafikus: Hajnal Balázs, látvány és vizuális effektek: Szondi György, koreográfus: Hernitz Albert, író: Lőrincz Andrea, rendező és zeneszerző: Mészáros László, producer és forgalmazó: Tóth Gergely és Varga László, Concert Europe. A sztár-szereposztású musicalben profi táncosok, artisták és énekkar kísérik végig a szuperprodukciót.

A vidéki túra állomásai: május 13-a tatabányai Földi Imre Csarnok, 19-e győri Audi Aréna, 25-e veszprémi Aréna, június 1-eje pécsi Lauber Csarnok, 2-a debreceni Főnix Csarnok, 8-a kaposvári Városi Sportcsarnok, 9-e szombathelyi Agóra, 10-e soproni Novomatic Aréna, 16-a Egri vár, az Agria Nyári Játékok nyitó előadása, október 27-e békéscsabai Csaba Gyöngye Kulturális Központ, december 27-e miskolci Generáli Aréna, 28-a nyíregyházi Bujtosi Csarnok. Az országos turné állomásai folyamatosan bővülhetnek!

Szóljon hozzá!