ZETApress

hírportál

Vazul néni megmondta!

Újévkor általában mindannyian igyekszünk megfejteni a boldogság, egészség, gazdagság titkát, fogadkozunk a szebb jövő reményében. Pontosan így tesznek az IHM tagjai is, akik most sem úszták meg legfőbb tanácsadójuk, Vazul néni intelmei nélkül.

A felvágott nyelvű, nejlon otthonkás ?úriasszony? ismét csokorba szedte tanácsait ? lássuk hát mi a titkos recept, hogy magabiztosan indíthassuk 2018-at! 3+1 újévi jó tanács az Irigy Hónaljmirigytől:

1. Fitnesz és étkezési alapelvek egy tisztességben megőszült, tapasztalt szépkorútól: vagyis, hogyan legyünk fittek és hamvasak, mint Vazul néni?

? Fontos, hogy az ünnepek után lemozogjuk a ránk rakódott zsiradékot. Először is forró szappanos vízzel mossunk kezet, így mán legyütt a mancsunkra ragadt hurkazsír nagy része. Én támogatom a Sóher Norbi féle dijétát, mert még a szalonnához is kolbászt eszem, kenyeret már nem igen veszek, mert arra nem fussa, főleg azttat a teljes kiőrültet, amibe minden szemetet beledarálnak, oszt mégis 5x annyiba kerül. A mozgás is fontos! Ha lemegyek a piarcra, nem a húzós kocsimat viszem magammal, mert az most szervizben van, ugyanis fel köll rá rakatni a téli gumikat. Ha hazaértem a piacról, jöhet a nagytakarítás: a sok hajlongástól jobban is gyünnek a szelek, aztán meg fitten is tart, hogy olyan legyek, mint a Pumpa Gabbo. Ezt pofázom a Mirigyes fiúknak is, mindig csak serényen! Ha eltunyulnak nem fogják bírni a sok ugrálást azon a február 10-i Arénás koncerten. No, de majd rajtuk tartom a szemem, és aznap este persze én is ott leszek!

2. Párkapcsolati tanácsok Vazul nénitől, hogy 2018-ban biztosan tiéd legyen a kiszemelted?

? Az új évben új szerelmek várnak mindenkit! Engem is elkapott a szenvedély minden nyáron, mikor kimentem dinnyét lopni a mezőre. Ott ismertem meg szegény uramat is, aki csősz volt a dinnyeföldön, és rajtakapott egyszer. De egy csókkal levettem a lábáról, ő meg engem! Szinte elájultam az első csóktul. Na nem azért mert ollyan jól csókult, hanem mert olyan büdös volt a pofája a házipálinkától meg a vereshagymától. Nem volt szép ember, de gavallér. Egyik karácsonyra hurkatöltőt vett nekem. Hát meg is könnyeztem a dolgot, de aztán rájöttem, hogy csak a hagyma szaga csípi megint a szememet. Szóval jányok, figyeljetek a belső értékekre mert az nagyon fontos. Mivel az uram egész életében ivott a mája szép nagyra hízott, amit halála után jó-pénzért adtam el. Vettem is belőle új otthonkát, de csak a templomba veszem fel vasárnap.

3. Pénzhozó tippek

? Nem vagyok én egy babonás vénasszony, de azt mondom vigyázni köll a pénzre mert elfolyik mint a tehénhúgy. Én például sosem pókerultam, vagy ultiztam meg snapszereltem. Bezzeg az uram! Hogy rohadjon el a mája! Az minden este verte a blatott a presszóban. Biztos azt hitte ő a Korda Gyuri, mert hazafelé mindig az Ó Lady Ann-t énekölte mielőtt pofán vágtam a seprűvel. Szóval minden hónapban félre tettem 340 forintot a nyugdíjamból, azt kiszámoltam, ha 96 évig spórolok, vehetek belőlle egy buborékos kádat azt a Jakuzát vagy mit, oszt abban kopaszthatom a forróvízben a csirkéket, nem köll berohangálni a sparthelhoz melegvízért. Tehát tessék az új évben is félre tenni és nem minden pénznek a seggére verni!

?és +1 jó tanács

? Az én újévi fogadalmam, hogy nem szokok le a mocskos beszédről. Eztet már minden szilveszterkor megfogadom, és már 76 éve be is tartom. Ennél büszkébb csak arra vagyok, hogy egyszer szépségversenyt nyertem a TSZ-ben. De az már rég volt és érdekes senki nem emlékszik rája. Meg lehet, hogy egy kicsit hazudós is vagyok. Na, BÚÉK mindenkinek. Vazul néni a mocskosszájú!

Szóljon hozzá!