ZETApress

hírportál

Diplomaták a Cirkuszfesztiválon

Varázsbuborékok és karikaszám volt az argentin nagykövetségen! Budapesten székelő diplomáciai testületek, nagykövetek, kulturális attasék lettek meghíva a XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválra ? tudatta Bali-Hatala Boglárka. Fotóink Urbán Ádám felvételei.

December 18-án hétfőn 19 órakor Maximiliano Gabriel Gregorio Cernadas argentin nagykövet vendégül látta a Fővárosi Nagycirkusz munkatársait rezidenciáján. Az esemény alkalmából a nagykövet rezidenciája előtt ideiglenesen felállításra került a modern cirkusz 250. éve előtt tisztelgő lószobor, emellett az eseményen artisták szórakoztatták a vendégeket: Agustín Viglione varázslatos buborékszámával kápráztatta el közönségét, Halasi Márk karikaszámával ejtett ámulatba mindenkit, Dudás Zsolt pedig zsonglőrszámával kápráztatta el őket.

Az eseményen egy kisebb kiállítást tartottak Czeisler Tihanyi Ferencről, emellett a rendezvényen Szakál László, Szakál Tamás, Szabó László és Szakál-Plósz Titanilla gondoskodott a hangulatról olyan zeneszerzők számainak előadásával, mint Johann Sebastian Bach, Ángel Villoldo, Ástor Piazzolla vagy Goran Bregovic. Dr. Bagdy Gábor főpolgármester helyettes beszámolt Buenos Aires és Budapest együttműködéséről, valamint Fekete Péter miniszteri biztossal a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával jó szívvel nyújtotta át a meghívást a diplomáciai testület tagjainak a XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválra, mely ? mint a múlt hétfőn megírtuk ? 2018. január 09-e és 14-e között kerül megrendezésre.

Szóljon hozzá!