ZETApress

hírportál

St.Martin a MOM Kultban

St.Martin, a hazai instrumentális zenei élet elismert és jeles képviselője, több mint 20 országban adott már sikeres koncertet. Október 28-án 19 órakor ötödik alkalommal hívja és várja zeneszerető közönséget a MOM Kulturális Központba. A régi és az új fúziója jellemzi ezt a koncertet ? tudatta Jánosi Katalin.

St.Martin 25 évvel ezelőtt adta első koncertjét ezen a néven, és 25 évvel ezelőtt jelent meg első lemeze. Külföldi kiadványokra is többször választották dalait, ezek is segítették, növelték a napvilágot látott hanghordozók számát. Néhány napja került forgalomba St.Martin Best of Új Dalokkal című CD-je az utóbbi tíz év közönség és St.Martin által is nagyon kedvelt dalok összefoglalója, de négy vadonatúj szám is felkerült.

A legtöbb szerzemény szaxofonra van hangolva, a világzenei elemek lüktetését, dinamikáját felhasználva. A pánsíp lelki mélysége, misztikus hangzása három számban is főszerepet kap. A külföldi koncertek új élményeket, új barátságokat és új munka kapcsolatokat is jelentettek. Amerikai zenész barátok közreműködésével készült két szám a lemezre. A szerzeményekben van finom improvizáció, szenvedélyes, lírai jazz. A Journey című dalban a furulya, skót duda, szaxofon, szimfonikus zenekar fúziója egy utazás hegyeken, völgyeken, stílusokon át. A francia világsláger a La Foule feldolgozásában a fiatal, tehetséges Kéméndi Tamás harmonikaművész és a szaxofon virtuóz játéka igazi örömzene. Utazás lent és fent, kint és bent!

A napokban megjelent St. Martin Best of Új Dalokkal című album szinte minden száma elhangzik majd az előadáson. St.Martin nagyszerű session zenészekkel lép fel, akik az improvizáció izgalmas világát mutatják meg, csatlakozik hozzájuk Kéméndi Tamás fiatal és tehetséges harmonikaművész. St. Martin koncertjén a MOM Kulturális Központban október 28-án szombaton az alt, tenor, szoprán szaxofon, a pánsíp, furulya, harmonika kapcsolódása színezi az estét! Az új számokat a jazz finom ölelős hangulata, a régieket olykor a dinamikus, lüktető délszláv elemek jellemzik. Ez a fajta színes hullámzás fogja áthatni a koncertet, varázslatba ejteni a nagyérdeműt. Aki nem jön el hiányozni fog!

Szóljon hozzá!