ZETApress

hírportál

Vőlegény a Belvárosban

Kovács Patrícia és Szabó Kimmel TamásSzép Ernő: Vőlegény című 3 felvonásos vígjátékát mutatja be a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda a Károly körúti Belvárosi Színházban. Szép Ernő örökösének az engedélyét, a Hofra Kft. közvetítette.

Szereplők: Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás, Takács Kati, Gazsó György, Tóth Ildikó, Fillár István/Kerekes József, Szabó Irén, László Lili, Gecse Noémi, Hevesi László, Madácsi István. Dramaturg: Kárpáti Péter. Zene: Lázár Zsigmond. Jelmez: Zeke Edit. Díszlet: Valcz Gábor. Grafika: Csáfordi László. Rendező munkatársa: Skrabán Judit. Rendező: Novák Eszter. Producer: Orlai Tibor.

Szép Ernő a legnagyobb zsonglőr, kötéltáncos, illuzionista a magyar irodalomban. A Vőlegény pedig az egyik fő attrakció. Az első felvonás szédítően kavargó burleszk, a második krimiszerűen izgalmas szerelmi párbaj, mely egyszerre gyöngéd és tébolyultan erotikus, és mindennek tetejében egy fogorvosi székben játszódik. Vigyázat, az érzéstelenítés elmarad! ? láttuk a tegnap esti sajtóbemutatón. ? A darabban mindenki a pénz után kapkod. A pénz az a főszereplő, aki a vőlegényt nősülésre csábítja, s aztán elszakítja menyasszonyától ? írta Rab Gusztáv.

Szóljon hozzá!