ZETApress

hírportál

Robin Hood országjárása

Szomor György ? Miklós Tibor: Robin Hood című kétrészes musical-jét október 25-én szerdán 19 órakor láthatjuk Szomor György rendezésében a Papp László Budapest Sportarénában ? tudatta Kubik Elvira, PR & kommunikáció & média. A 2010. augusztus 13-ai margitszigeti főpróbáról idekattintva olvashatunk.

A musicalban feldolgozott legenda méltán a világ egyik leghíresebb története, hiszen olyan örök emberi értékekről szól, mint a hazaszeretet, hűség, az igazság keresése, szabadságvágy, melyek mindenkor, minden időben érvényesek. Nem csoda, hogy hét év után újra színre kerül. A romantikus történet rengeteg humorral van átszőve, markáns karakterei szinte minden műfaj művelőit megihlették már. Az élő zenekarral játszott musicalben megtalálhatóak az intim lírai jelenetek, ugyanúgy, mint a látványos tömeg- és táncképek, és természetesen nem maradhatnak el a kaszkadőr elemeket tartalmazó akciójelenetek sem.

Mindezek, valamint a szerzőpáros, a rendező és a hazai színházi élet ünnepelt sztárjai eddigi munkái biztosítékok a közönség számára az élvezetes és tartalmas szórakozására. Jelmeztervező: Papp Janó. Díszlettervező: Bátonyi György, Szolga István. Mozgás: Gyöngyösi Tamás. Koreográfus: Fincza Erika. Hangszerelés: Lippényi Gábor. Szereposztás: Robin Hood ? Kovács Áron, Oroszlánszívű Richárd ? Dancs János, Nothingami bíró ? Forgách Péter, Lady Mariann ? Gubik Petra, Lord Gisborne ? Gerner Csaba, William ? Vastag Tamás / Veréb Tamás, Little John ? Hajdú Steve, Lady Marian szolgálója ? Palla Szabina, Tuck barát ? Gesztesi Károly. Közreműködik: a tánc és énekkar, illetve a Robin Hood live band.

A musical az októberi főváros bemutató előtt a Dunántúlon ? október 6-án pénteken 19 órakor a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban, október 7-én szombaton 19 órakor a Győr Városi Egyetemi Csarnokban és október 13-án pénteken 19 órakor a Veszprém Arénában ? látható, majd a fővárosból november 4-én szombaton 19 órára Délalföldre, a Szeged Városi Sportcsarnokba költözik.

Szóljon hozzá!