ZETApress

hírportál

Patricio Baeza Band

Patricio Baeza Barrera, a latin zene lovagja az EMI és a Hunnia Records Kiadó közös gondozásában adja ki első magyarországi lemezét Huracán címmel. Mivel a latin zene népszerűsége Magyarországon is egyre nő, szeretnénk a hazai nagyközönség széles körével megismertetni Patricio igényes, életvidám és autentikus zenéjét.

Ezzel a zenével eddig azok találkozhattak, akiket vendéglátóik igazi zenei kuriózummal szórakoztattak: Opera szilveszteri bálok, a 15 éves a Duna TV-party, Savaria Táncfesztivál, Art Eco Festival (Miami), Tropigala Concert House, turnék: Chile, Szlovénia, Görögország, Olaszország, Ausztria?

A Patricio Baeza Band latin hangzásvilágú popzenét játszik. Patrició romantikus alkat ezt a CD-n elhangzó számok is bizonyítják A CD-n hallható 10. szám Patrició Baeza saját szerzeményeiből áll össze. A CD kapcsán egy ígéretes, tehetséges új hang is hallható Vadász Alexa személyében. A szólógitáros-énekes mellett három rézfúvós (szaxofon, harsona és trombita), egy bogos, egy klasszikus dobos, egy konga-dob, és egy zongorista alkotja a zenekart. Műsorukat gyakran egészítik ki egy latin táncokat táncoló chilei párral is. Megalakulásuk óta bejárták Európát, többek között Ausztriában, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Görögországban, Olaszországban, és Spanyolországban vettek részt különböző fesztiválokon, fiestákon.

Patricio szólistaként járt az Egyesült Államokban is, Miamiban, ahol az ismert kolumbiai zenész, David Fernando műsorában lépett fel. Rendszeresen jár haza Chilébe, ahol televízió- és rádióműsorokban szerepel, vagy élő koncertet ad. A vele készített interjúk címe szinte kivétel nélkül mindig ugyanaz, tömör, és kifejező el Hungaro ? a magyar.

Szóljon hozzá!