ZETApress

hírportál

Olasz zenészek Kőbányán

Az Alfaterna vokál és hangszeres trió hangversenye lesz Budapesten. November 16-án, hétfőn 12:15 órakor a Korösi Csoma Sándor úti Szent László Gimnáziumban kerül sor a hangversenyre, Gianluigi Esposito (ének és gitár), Antonio Saturno (gitár), Francesco Pepe (traverz fuvola), Antonio Salvati (Rosso al Tramonto Zenei Kiadó) részvételével. Vezényel: Paolo Saturno.

PAOLO SATURNO teológia szakon végzett, diplomáját bölcsészet-tudományból szerezte, valamint ének, zenei didaktika, kóruszene és karvezetés diplomával is rendelkezik. Papi tevékenysége mellett eloadásokat tart, esszéket ír és a salernói G. Martucci Zeneművészeti Iskolában Zenetörténetet és esztétikát tanít.

ANTONIO SATURNO salernói gitárművész és zeneszerző. Gitárművészeti diplomáját Raimondo Di Sandro irányításával szerezte, tudását Maurizio Colonna mellett tökéletesítette. A harmónia és ellenpont tanulmányait Alfonso Vitale és Raimondo Di Sandro mestereknél végezte. Aktív koncertező tevékenységet folytat szólistaként éppúgy, mint hangszeres és vokális kamarazenekarokban és nagyzenekarokban. Állami középiskola gitártanára.

FRANCESCO PEPE salernói fuvolaművész, a salernói ?G. Martucci? Zeneművészeti Iskolában végezte traverz fuvola tanulmányait kitűnő minősítéssel Mo Pasquale De Maio vezetésével. 2005-től Mo Salvatore Lombardi továbbképző kurzusait látogatja.

Aktív koncertező tevékenységet folytat mind szólistaként, mind pedig kamara- és szimfonikus zenekarok tagjaként, akikkel számos cd-t rögzített és több, nemzetközi, országos és regionális televíziós közvetítésen vett részt. Állami középiskolai fuvolatanár.

GIANLUIGI ESPOSITO salernói énekes. Ének és a nápolyi klasszikus repertoárra irányuló tanulmányait Mimmo Angrisano, a Sergio Bruni Iskola kiemelkedő képviselője vezetésével végezte. Hangversenyező pályafutása 1996-ban kezdodött az Antonio Saturnóval alkotott duóval, mellyel különböző olasz tartományokban lépett fel. Beiratkozott a Salernói Konzervatórium muzikológiai szakára. Campania tartomány középfokú intézményeinél különböző projektek külsos népzenei tanára.

ANTONIO SALVATI a Rosso al Tramonto Zenei Kiadó Kft. alapítója és ügyvívője számos tapasztalatot szerzett az olasz könnyűzene területén. Zenész és énekes múltjából fakad az a vágya, hogy saját intézményt hozzon létre azzal a céllal, hogy felfedezze és megismertesse az új tehetségeket, tökéletesítse és előmozdítsa terveiket, miközben művészeti és lemezfelvételi szempontból is támogatja őket, következésképpen országos és nemzetközi szinten megszervezi zenei rendezvényeiket, koncertjeiket. Ennek a lelkes hozzáállásnak köszönhetően az évek során számszerileg és minőségileg is növekedett a művészek és zenei katalógusok száma.

Szóljon hozzá!