ZETApress

hírportál

Sztárok a Passió XXI-ben

Sztárok a Passió XXI-benSztár-zenekarok adják dalaikat Alföldi Róbert Passiójához. A legnépszerűbb magyar együttesek dalai lesznek hallhatók az Alföldi Róbert rendezésében, április 9-én Virágvasárnap a Budapest Sportarénában színpadra kerülő Passió XXI-ben ? tudatta Koltay Tamás, KenMedia.

11 sztárzenekar: az Anna and the Barbies, a Quimby, a Kispál és a Borz, Péterfy Bori és a Love Band, a Tankcsapda, a Kowalsky meg a Vega, a BioRoBoT, a Subscribe, az Esti Kornél, a Pokolgép és az Ocho Macho szerzeményei is felcsendülnek a zenés drámában. Formabontó színpadkép, nagy-zenekari kíséret, 150 táncos és a mai magyar slágerek a Passió XXI színészeinek előadásában! A mai magyar könnyűzenei élet népszerű zenekarainak dalai alkotják a Passió XXI zenei anyagát.

? Jézus lázadó volt, és zenében a rock is tulajdonképpen a lázadás jelképe. Sokan alapítottak rockzenekart világmegváltó szándékkal. Ez a műfaj ráadásul képes arra, hogy mélyebb tartalmakat közvetítsen, mint egy nyári sláger, és könnyen örökzöld marad, vagyis mondanivalója nem kopik el. Ezért döntöttem úgy, hogy elsősorban mai magyar rockzenekarok dalait használom fel az előadáshoz ? mondta Székely Csaba, az író. A dalszövegek úgy simulnak majd a darabba, mintha kifejezetten erre az alkalomra íródtak volna. Az alkotók az eredeti dalszövegeket és dallamokat megtartják, ám a szerzemények áthangszerelve, nagy-zenekari kísérettel csendülnek majd fel. Az ismert együttesek dalait a Passió XXI főszereplői: Szabó Kimmel Tamás, Stohl András, Feke Pál, Tóth Gabi, Pápai Erika, László Zsolt, Fekete Ernő és Jordán Tamás éneklik.

Virágvasárnapi PassióA Passió XXI úgy követi végig a bibliai történetet, mintha az események napjainkban zajlanának. Arra a kérdésre is keresi a választ: mi történne, ha Jézus ma újra eljönne közénk. Bár a történet követi a hagyományos passiójátékok szerkezetét és elemeit, Alföldi Róbert rendezésében hangsúlyt kapnak az egyéni tragédiák, az emberi dráma. ? A passió története olyan alaptörténet, ami mindannyiunk életét meghatározza, amelyből előbújt az egész európai kultúra. Ennek köszönhetően mindenki számára szolgál mondanivalóval! ? hangsúlyozta a rendező. Jordán Tamás színpadra lépéséről idekattintva olvashatunk. A Passió XXI kizárólag egy alkalommal, Virágvasárnap este látható a Budapest Sportarénában.

Szóljon hozzá!