ZETApress

hírportál

Somlóról a Sláger TV-n

Somló TamásSomló Tamásra emlékeznek zenésztársai a Sláger Híradóban ? tudatta Aradi Rebeka, Good PR Solutoin. Egy országot rázott meg július 19-én kedden a hír, hogy 68 éves korában elhunyt Somló Tamás.

Az Omega- és az LGT-zenekar legendás tagjára emlékeznek pályatársai a mai Sláger Híradóban: megszólal többek között Benkő László, Charlie, Demjén Ferenc, Závodi Gábor és Frenreisz Károly is, valamint Somló Tamás a Sláger TV-nek adott utolsó interjúját is láthatják a nézők. Rendkívüli adással jelentkezik ma a Sláger TV: a kedd hajnalban elhunyt Somló Tamásra emlékeznek zenésztársai a Sláger Híradóban. A műsorban levetítik a ?zenebohóc? Szigetváron készült, a csatornának utolsóként adott interjúját is, illetve barátaival készített korábbi beszélgetéseket is láthatnak a nézők.

Charlie gyermekkora óta ismerte Somló Tamást. ? Együtt jártunk általános iskolába is, ami elég hosszú idő. Szinte mindennapi kapcsolatban voltunk, hetente akár két-három alkalommal is kijárt hozzám, tehát nagyon közeli barátok voltunk. Főleg az elmúlt 10-15 évben, de előtte is szerettük egymást ? idézte fel az előadó.

Demjén Ferenc szintén jól ismerte az énekesként, basszusgitárosként, szaxofonosként és dalszerzőként is elismert művészt. ? Nála szinte semmi nem volt annyira lényeges, mint az, hogy szórakoztasson és különböző őrült tréfákat találjon ki. Az 1960-as évek végén együtt dolgoztunk a Moulin Rouge-ban, ahol Tamás zenés zsonglőr volt és klarinétokat hajigált. Néha hozzánk is beesett néhány, mert nem kapta el ? mesélte nevetve a zenész.

Benkő LászlóBenkő László ma is jól emlékszik rá, milyen volt az első találkozása Somló Tamással. ? A bátyján keresztül ismertem meg és onnantól kezdve elválaszthatatlanok voltunk. Dacára annak, hogy ki melyik zenekarban játszott, ez egy örökre szóló barátság és szeretet volt ? jelentette ki a zenész, aki külön értékelte azt is, hogy az utolsó években Somló Tamás még a jogi egyetemet is elvégezte. ? Azért tanult, hogy rájöjjön, a megváltozott világban hogyan lehet eligazodni a szerzői és előadói jogok útvesztőjében, amikkel a zenészek többsége nincs tisztában ? mondta Laci.

Závodi Gábor szerint Somló volt a legbohémebb ember, akit ismert. ? Évekig élt egy lakóbuszban, ezt mindenki tudja róla. Azt gondolom, ha a mai fiatalok az igazi rock and roll életérzésről szeretnének valamit megtudni, az ő életét kellene példaképnek tekinteni. Valóban képes volt a mának élni, nagyon tudta élvezni az életet ? emlékezett Gábor. Még több emlék és történet Somló Tamásról a rendkívüli Sláger Híradóban ma 16:30-kor, ismétlés július 23-án szombaton 19:30-kor, a Sláger TV műsorán.

Szóljon hozzá!