ZETApress

hírportál

Van új a nap alatt

VingardiumVingardium Borliget néven kel életre egy teljesen új szerveződésű borfesztivál szeptember 2-3-án az Erzsébetligetben ? tudtuk meg tegnap délután a Duna parti Pesti Vigadó földszinti éttermében.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő, nagyszabású Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín és a színes program-kavalkád családi fesztivállá is varázsolja. Bor, napsütés, koncertek, piknik a fűben, gasztrocsodák, gyerekprogramok ? ezt ígéri a Vingardium Borliget! Az Arkánum X Kft. és a 16. kerületi Corvin Művelődési Ház társszervezésével szeptember 2-3-án megvalósuló esemény Budapest aszfaltos belvárosa helyett természeti környezetben, zöld közösségi térbe csábít mindenkit. A több száz éves fák árnyékában hangulatos zene, fűben fekvős borozgatás, kalandos gyermekprogramok, érdekes borkurzus és számos élmény vár a vendégekre. Este pedig fergeteges koncertek várják a bulizni vágyókat.

Fókuszban a bor

Tokaj? Villány? Balaton? Most egy hétvége alatt szinte az összes borvidék közül választhatunk, hiszen 30 borászati kiállítót vár a fesztivál. A magyar borvidék számos tájáról érkeznek neves és elismert borászatok, de mint mindenben, itt is szeretnénk pár érdekességgel szolgálni. A nagy boros nevek mellett bemutatkoznak kisebb, de minőséget képviselő borászatok is. A teljesség igénye nélkül: Carla Pezsgőház, Frittmann, Harsányi, Gere Tamás és Zsolt, Kristinus, Nobilis, Royal Tokaj, Sterlik, Tiffán Ede és Zsolt, Thummerer és még sokan mások.

Koncertek

Tóth Vera, Sena, Bohemian Betyars? mindegyik egy-egy stílust képvisel, melyet tovább színesítünk új zenei előadókkal. Célunk, hogy a megszokott nevek mellett új arcokkal ismerkedhessenek meg a látogatók, és felfedezzenek hasonlóan színvonalas magyar előadókat is, mint a Créme de la Pop vagy a The Acoustic Loops. Szeptember 2-a péntek: Sena, Sapszon Orsi, Bohemian Betyars. 3-a szombat: The Acoustic Loops, Créme de la Pop, Járai Márk, Tóth Vera.

Gasztrosétány

Streetfood, kézműves gasztro különlegességek, magyaros és modern ízek? Finomságok tárháza vonul fel, többek között találkozhatnak Árpás László sonkamesterrel, beleharaphatnak a szaftos Kolbice-ba, csipegethetnek kézműves magyar sajtot a Zsendicétől és megkóstolhatják az újdonságnak számító Steamboo-t, Szabó Győző forradalmi falatkáit. A Budapest Bakering finom BKV kocsijai is begurulnak a ‪Vingardiumra. A Stelázsiról, Lemonbarról, Kockásról, Kürcsi kürtőskalácsról nem is beszélve.

Gyermekliget

Ezen a fesztiválon igen hangsúlyos a gyermekprogram kínálat, hogy megvalósulhasson egy olyan családi forma, ahol a szülő és a gyermek is jól érzi magát. Ide akár lehet hozni rollert vagy görkorit is, hiszen az Erzsébetliget gyönyörű sétánya erre is alkalmas. A kínálatban az ÖKO játékok célja bemutatni olyan kreatív ötleteket, mellyel a háztartási hulladék, újrahasznosításával játékká vagy ismét használatos tárggyá alakítható! A GIBBON SLACKLINES csapata segítségével belekóstolhatunk a kötéltáncosok életébe, de sokkal veszélytelenebb módon. A Málna-zenekar előadóművészekből és zenetanárokból álló budapesti együttes, mely gyermekeknek tart interaktív koncerteket ? őket szombat délelőtt lehet majd látni, hallgatni. A HINTAYO olyan interaktív művészeti alkotás, amely felemelő és kacagtató, gondolatébresztő ősi élményt nyújt, akár felnőttek számára is.

Megközelítés

Ha a fenti kavalkád nem lenne elég, akkor még további elemek színesítik az eseményt. Pihenőkert raklap bútorokkal és függőágyakkal, fényfestés, borkurzus sommelierek vezetésével, fotófal, stb. Tömegközlekedéssel az Örs vezér tere metróvégállomástól induló HÉV Imre utcai megállójánál, illetve a 176E és 276E autóbuszok Hunyadvár utcai megállójánál található. Örs vezér teréről közvetlen buszjárat indul a fesztivál helyszínére (IKARUS nosztalgiajárat). Kóstolás csak fesztiválpohárból! A standokon a vendégeket kizárólag Vingardium pohárban szolgálják ki! Ára 1600 forint, XVI. kerületi lakosoknak a lakcímkártya felmutatásával 1300 forint, mely tartalmazza a poharat és két kóstolókupont. Bizonyos szolgáltatások kizárólag a pohárhoz kapott karszalaggal vehetőek igénybe! Pohárvásárlási lehetőség a pohárpontokon! A boros standoknál és a gasztronómiai kiállítóknál készpénzes fizetés közvetlenül a borászatoknak.

Szóljon hozzá!