ZETApress

hírportál

Cimborák a pARTon!

Klassz a pARTonJúnius 23-án csütörtökön indul a Cimbora Alapítvány rendezésében a Klassz a pARTon! nevű nyáresti komolyzenei koncertsorozat, amelynek keretében neves előadóművészek és zenekarok, valamint a MOL Tehetségtámogató Program nyertesei lépnek fel a Balaton, a Velencei-tó és a Duna partján.

A fesztivál helyszínei: Velence, Kápolnásnyék, Balatonalmádi-Vörösberény, Balatonfűzfő, Tihany, Keszthely, Balatonfüred, Gyenesdiás, Gyulakeszi, Paloznak, Csopak, Szigliget, Esztergom, Alsóörs, Balatonalmádi, Tapolca ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón a budai Várkert Bazárban, ahol a zárókoncertre kerül sor.

A sajtótájékoztatón felszólalt É. Szabó Márta, a Klassz a pARTon! producere, a Cimbora Alapítvány elnöke; fia, Érdi Tamás zongoraművész; Bársony Péter, a Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület elnöke; Hámori Máté, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője; Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára; Jutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezetője és Kiss Eliza, az FM kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa. Gáborné Haáz Andrea, a MOL Új Európa Alapítvány képviselője sajnos nem érkezett meg. Fellépett az Ewald Rézfúvós Együttes.

A Klassz a pARTon rendezvénysorozat 2015-ben indult útjára Érdi Tamás zongoraművész nevével fémjelezve, aki nemcsak művészi, hanem emberi példát is ad a fiataloknak. A koncertsorozat június 23-án csütörtöktől augusztus 28-án vasárnapig tart. A fesztivál eseményeinek ebben az évben is a Balaton, a Velencei-tó és a Duna partján található települések adnak otthont. A 2016 nyarára tervezett koncerteken számos, a nemzetközi zenei életben hírnevet szerzett muzsikus szerepel ? köztük Csordás Klára (Párizs), Fenyő László(Karlsruhe), Görög Enikő, Görög Noémi (Szabadka), Gulyás Dénes, Kertesi Ingrid, Uri Mayer (Toronto), Ránki Fülöp ? és a legjelentősebb magyar zenekarok muzsikusaiból alakult kamarazenekarok is fellépnek a programsorozatban, így például az Eckhardt Quartet (Budapesti Fesztiválzenekar), az Ewald Rézfúvós Együttes, az Accord Quartet (Óbudai Danubia Zenekar), a Grazioso Quartet (Nemzeti Filharmonikus Zenekar), továbbá az Anima Musicae Kamarazenekar és a Kelemen Quartet.

Szóljon hozzá!