ZETApress

hírportál

Új darabok a Tháliában

Csányi SándorFrancia bohózat, vizuális tánc- és színházi fantázia, romantikus és klasszikus vígjátékok lesznek a Thália 2016/17-es színházi évadában ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón Csányi Sándor művészeti vezetőtől és Hamvai Kornél irodalmi vezetőtől.

A következő színházi évad nagyszínpadi bemutatóinak sorát Francis Veber: Bérgyilkos a barátom című darabjával nyitja a Thália október 8-án. A francia bohózatszerző (Balfácán vacsorára, Magas szőke férfi felemás cipőben) halálosan mulatságos és képtelenül érzelmes darabja igazi világsiker, többször megfilmesítették, jelenleg is játsszák a londoni West Enden. A produkció rendezője Vida Péter, aki most kap először lehetőséget nagyszínpadi rendezésre. Az előadás szereplői: Nagy Viktor, Tamási Zoltán, Szabó Győző, Gubás Gabi, Bánovits Vivianne, Hajmási Dávid.

A francia bohózatot egy különleges táncos produkció követi majd, a Gellérthegyi álmok című mű sajátságos feldolgozása, Schell Judit és Finta Gábor olvasatában. A képzelet kiterjesztését olyan különleges vetítési technika teszi felejthetetlenül plasztikussá, amely prózai színházban egészen újszerű és lenyűgöző hatást kelt. A Karinthy Ferenc színdarabján alapuló vizuális tánc- és színházi fantázia, két műfaj két vezető egyéniségének különleges, formabontó találkozása. A bemutató időpontja 2016. november 5-e.

A jövő év első bemutatójára 2017. március 4-én kerül sor Alexandre Dumas-Jean Paul Sartre: Kean, a színész címmel, Kelemen József rendezésében. A romantikus vígjáték főszereplőjét Edmund Keant hitelezők szorongatják, féltékeny férjek tennék el láb alól, régi barátján csak ő segíthet, amikor feltűnik egy szökevény menyasszony, aki színésznő akar lenni mindenáron… A darab főszerepében Szervét Tibort és Gubás Gabit láthatják majd a nézők.

Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójaként Carlo Goldoni: A főnök meg én meg a főnök címmel egy klasszikus vígjáték kerül színre, Sebestyén Aba rendezésében. Ahol az olasz bűn legmélye összeér az olasz elittel, kell lenni egy még olaszabbnak, aki dolgozik. És akkor mindennek vége. Az előadás főszereplői: Molnár Piroska és Vida Péter, bemutató: 2017. április 29-én.

Szintén a Thália Színház saját produkciójaként kerül bemutatásra Venyegyikt Jerofejev: Moszkva-Petuski című regénye alapján készülő előadás. A darabot Tamási Zoltán alkalmazta először színpadra 2008-ban. Most az Arizona Stúdióban ismét az ő rendezésében lesz látható. Akik játsszák: Fodor Annamária, Tóth Eszter és Tamási Zoltán. A bemutató időpontja 2016. november 27-e. A Thália Színház az idei évhez hasonlóan a következő évadban ismét kedvezményes bérletkonstrukciókkal ? Premier, Kalandor, Randevú és Szieszta bérletekkel várja az érdeklődőket, melyek hamarosan megvásárolhatók a színház jegypénztárában.

Szóljon hozzá!