ZETApress

hírportál

Kolbászünnep Omegával

Hanó Miklós, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának gazdasági alpolgármestere sokat fáradozott a Csabai Kolbász hírnevének erősítésén az elmúlt években. A város nevében a hungaricumnak minősített Csabai Kolbász nagykövetének felkérte az Omega-együttest. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar rock legendák örömmel elvállalták ezt a felkérést.

A Csabai Kolbász az elsők között kapta meg a Hungarikum Bizottságtól a hungaricum címet. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata erőteljesen dolgozik a hungaricumuk, a Csabai Kolbász népszerűsítésén, melynek egyik zászlóshajója az idén 20. jubileumát ünneplő Csabai Kolbászfesztivál, amely október 28-31-én péntektől hétfőig Békéscsabán, a kolbász fővárosában kerül megrendezésre. Mottója: A csabai Csabán az igazi! Fotóink Lantai József felvételei.

Az együttműködési megállapodás aláírását a zenekar vezetőivel ma délelőtt 10 órakor a St. Andrea bor bárban tartották Budapesten, a belvárosi Bajcsy Zsilinszky út 78-ban. A zenekarból Benkő László billentyűs és Debreczeni Ferenc dobos jelent meg, s látta el kézjegyével Hanó Miklós alpolgármester szignója mellett az okmányt. Elmondták, hogy néhány napos németországi turnéra indulnak, majd április 30-án szombaton este 8 órakor koncertet adnak Békéscsabán. Utána megkóstoltuk a csípős csabait, melyet négy alapfűszerrel: sóval, paprikával, fokhagymával és köménnyel ízesítettek.

Szóljon hozzá!