ZETApress

hírportál

Hibrid harmóniák a MŰPÁ-ban

Fugato OrchestraZene, amelyet többféle energia hajt: a jazz lazasága, a barokk kiműveltsége, a rock ereje, és a világzene frissessége ? április 27-én szerdán a háromszoros Fringe-közönségdíjas Fugato Orchestra, a magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb formációja ad koncertet a MŰPÁ-ban. Az est különleges vendége a Liszt Ferenc-díjas Tátrai Tibor lesz.

A Fugato Orchestra a hazai koncertvilág egyik legszínesebb formációja. Zenéjük képies és elgondolkodtató, lendületes és humoros, bámulatos és virtuóz. A Fugato bátran feszegeti a határokat: a legkülönfélébb technikákat, hangszereket és stílusokat ötvözik, zenéjükben tökéletes harmóniába kerül a szimfonikus hangszerekkel a dobok, a basszusgitár, az énekesek és az elektronika hangzása.

Rendszeresen lépnek fel Budapesten és vidéken. Neander-variációk című első lemezük komoly nemzetközi sikereket aratott, emellett az International Live Award nemzetközi tehetségkutató verseny bécsi döntőjén megnyerték a legjobb magyar zenekarnak járó Hungarian Live Award díjat. Rendszeresen adnak közös koncertet Tompos Kátyával, Harcsa Veronikával, továbbá szerepeltek már Herczku Ágival és Nikola Parovval is, aki NOÉ című második lemezükön is közreműködött.

A MŰPÁ-hoz való kötődésük egészen a kezdetekhez nyúlik vissza, ugyanis a Művészetek Palotája zenei pályázatának győzteseként Alpár Balázs (zeneszerző) készítette el a Fugato közreműködésével a Palota új hang-arculatát. Mindig szívesen járnak a MŰPÁ-ban fellépőként és közönségként is, mert közel áll az együtteshez az a zenei sokszínűség és igényesség, amit a MŰPA képvisel.

[youtube]https://www.youtube.com/playlist?list=PL27E0766DF9D5B8C9[/youtube]

Most újra a MŰPÁ-ban találkozhatunk velük ? tudatta Balogh Máté. Az április 27-i koncerten az együttest vezető Alpár Balázs szerzeményei csendülnek fel, amelyek izgalmas módon vegyítik a barokk kor zenei elemeit mai modern stílusokkal. Tátrai Tibor ezekben nem csak előadóként közreműködik, de egy saját szerzeménye is elhangzik majd a Fugato Orchestra új hangszerelésében. A Fugato Orchestra és Tátrai Tibor műfaj-ötvöző estje remek programnak ígérkezik.

Szóljon hozzá!