ZETApress

hírportál

Földnapi faültetés

Tegnap 127 fát ültettek a Fővárosi Nagycirkusz művészei. Az FNC 127 éve nyújt feledhetetlen élményt a cirkuszrajongóknak, az április 22-ei Föld napján ezért 127 facsemetét ültettek el artistaművészek közreműködésével négy telephelyen, amellyel együtt pótolták az idővel kihalt darabokat is ? tudatta Tari Sarolta.

Az eseményen az Atlantisz gyermekei című nagyszabású vízi cirkuszi show művészei is részt vettek, sőt Demjén Natália és Kristóf Krisztián már faültetéssel kezdte a napot a cirkuszi eseményhez magánemberként is csatlakozva. Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója is arra ösztönözte az érdeklődőket, ők is fogjanak a kezükbe egy ásót, s ahol lehetőségük van rá, ültessenek el egy fát ezen a napon. A faültetéshez csatlakoztak a Rippel Brothers tagjai is, akik a Baross Imre Artistaképző Iskola diákjaival a MACIVA Művésztelepen és az iskola udvarán ültettek el több facsemetét.

Az FNC története egészen 1889-ig nyúlig vissza, amikor a Fővárosi Tanács jóváhagyta a nagy, világvárosi Wulff-cirkusz felállítását. Wulff Ede holland cirkuszigazgatót bízták meg, hogy a Városligetben egy állandó cirkuszt építsen és működtessen. A megnyitás utáni első két évtizedben kétszer is felújították a cirkuszt, majd 1908-ban Beketow Mátyás nemcsak felújíttatta, hanem szétszedette, és kb. 80 méterrel arrébb, a mostani helyére költöztette a cirkuszt. A tegnapi programban két utazó cirkusz is részt vett: az Eötvös Cirkusz és a Hungária Nagycirkusz igazgatói Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójával együtt ültettek el egy különleges facsemetét a pécsi előadás szünetében az Expo területén.

Szóljon hozzá!