ZETApress

hírportál

Gábriel a Planetáriumban

Gábriel valóra váltotta álmát. Az énekes 40. születésnapjára a Planetáriumba invitálta családját, barátait, közönségét. Az ünnepelt zenekarával és sztárvendégeivel feledhetetlen péntek estét varázsolt a különleges helyszínre ? tudatta a Gábriel Sajtó. Fotóink Kiss Csanád felvételei.

Frank Sinatra idén lenne 100 éves, Gábriel pedig 40. születésnapját ünnepelte április elsején, és úgy döntött, ő szeretné megajándékozni a jelenlévőket. Az Orfeum a pesti mulató művésze a jubileum alkalmából választotta ezúttal a rendhagyó színteret. Gábriel és zenekara energikusan kezdte az estet, s a főleg Frank Sinatra dalaira épülő repertoár mellett felcsendült néhány magyar könnyűzenei klasszikus is. Lőrincz Henrik csillagász vetítése remekül illeszkedett a koncert ívéhez.

A Fly Me To The Moon című nótánál például egy rakéta repítette a nézőket a Holdra. Gábriel megmutatta, hogy az általunk ismert Univerzumban hol helyezkedik el a Föld és rajta mi. ? Nem a létezésemre szerettem volna felhívni a figyelmet. Azért invitáltam a közönséget a Planetáriumba, hogy rámutassak magára a Létre, arra, hogy mennyire kicsik vagyunk az Univerzumhoz képest és mindeközben micsoda szerencse, hogy létezünk. Rá akartam világítani az élet igazán fontos dolgaira ? magyarázta az énekes.

A vetítések és Gábriel hozzáfűzött mondanivalója énekben és szóban elgondolkodtató, varázslatos vagy éppen humoros volt. A Strangers In The Night előtt megjelenő idegen lények hatalmas arcai láttán nevetőhullám kapta el a közönséget. A I’ve Got You Under My Skin című dal közben az Androméda köd csillagbölcsőjébe utaztak a jelenlévők a Hubble űrteleszkóp segítségével. A You Make Me Feel So Young közben egy szupernyolcas kamerával rögzített családi felvételt vetítettek, amelyen Gábrielt és a bátyját kisgyerekként láthatta a közönség, ezáltal betekinthetett egy régi, balatonfüredi kirándulásukba.

? Most már elmondhatom, hogy negyven éve játszunk együtt a bátyámmal, Farkas Bubuval, aki a basszusgitárosunk. S ezúton köszönöm a zenekar többi tagjának is ? Csák Péternek, Földesi Attilának, Héder Imrének, Abbas Murádnak, Hámori Jánosnak, Cserta Balázsnak, Nagy Balázsnak ? az évek óta tartó közös munkát ? mondta Gábriel. Az ünnepelt sztárvendégeket is hívott. Gábriel a swing másik hazai képviselőjével Gájer Bálinttal, a popzene oldaláról Veres Mónikával énekelt együtt, Berkes Gabriellával az Alzheimer nagyköveteiként annak megelőzhetőségére hívták fel a figyelmet, Kristóf Krisztián világhírű zsonglőrrel pedig cirkuszt varázsoltak a Planetáriumba.

A koncert egyik legemlékezetesebb momentuma az volt, amikor Gábriel koromsötétben zongorázott és énekelt el két dalt felette pedig a csillagos égbolt ragyogott. Az est végén az ünnepelt megénekeltette közönségét, s ahogy a teremben egyre sötétebb lett, a három szólamú alkalmi kórus hangja úgy lett egyre tisztább és bátrabb. ? Fantasztikus este volt! Nagyon jól éreztem magam és remélem minden jelenlévőnek tetszett az ajándékom! Számtalan izgalmas ötletem van még. Szép sorban dolgozom majd mindegyiken, hiszen mit valósítsunk meg, ha nem az álmainkat? ? tette hozzá Gábriel.

Szóljon hozzá!