ZETApress

hírportál

Bergman Őszi szonátája

Őszi szonátaMa és holnap mutatja be a az Orlai Produkciós Iroda Ingmar Bergman forgatókönyvéből átdolgozott új darabját, az Őszi szonátát Udvaros Dorottya, Radnay Csilla, Széll Attila és Fodor Annamária szereplésével a Thália Színház Mikroszínpadán.

Mint a tegnap esti sajtóbemutatón láthattuk, Éva a karácsonyra haza hívja évek óta nem látott anyját, Charlotte-ot. Férjével, Viktorral nagyon készülnek a találkozásra. Az elismert és gazdag zongoraművésznő nem tudta, hogy Éva maga mellé vette másik leányát, a fogyatékos Helénát, akit még ő helyezett el egy intézetbe. Van mit megbeszélniük az ünnepek alatt. Anya és lánya szeretetre vágyva küzdenek egymás elismeréséért, megértéséért, tiszteletéért.

Az előadás Ingmar Bergman 1977-78-ban készült híres filmjének forgatókönyve alapján készült. Az előadás premierje: március 28-29-e 19 óra, Thália Színház, Mikroszínpad. További előadások: április 5-e, 15-e és 21-e. Írta: Ingmar Bergman, fordította: Kúnos László. Bergman szövegkönyvéből írta, rendezte: Vörös Róbert, a vele készült Csímár-interjú idekattintva olvasható. Rendező munkatársa: Skraban Judit. Díszlet: Zöldi Z. Gergely. Jelmez: Szakács Györgyi. Producer: Orlai Tibor.

Az Orlai Produkció tavasza

Hernádi pontTavasszal további két különleges előadást mutat be az Orlai Produkciós Iroda: Április 1-jén pénteken kerül bemutatásra Frederick Knott: Várj, még sötét lesz! című krimije a Belvárosi Színházban, amelyet Novák Eszter rendezi Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Nagy Dániel Viktor főszereplésével. ? Három idegen férfi találkozik egy üres lakásban. Keresnek valamit, ami a háziaknak nem jelent semmit, nem is emlékeznek, hogy hová tehették, de a három idegen közül egy tisztában van vele, milyen sokat ér. Hogy mi ez a valami, és miért olyan fontos, azt csak ez az egy szereplő tudja. Mindenkinél kiszolgáltatottabb azonban a hamarosan hazaérkező háziasszony, a gyanútlan Susy, akit még a látása sem segít abban, hogy felismerje az egyre növekvő veszedelmet. Bravúros szerepjátékok egész sorával próbálják a bűnözők kiszedni belőle azt, amiről fogalma sincs. Igazi macska-egér játszma kezdődik, és a növekvő sötétben összemosódik, ki az üldöző és ki az ? látható a darabban, mely számtalanszor aratott nagy sikert a világ színpadain, az Audrey Hepburn főszereplésével készült filmváltozat pedig örök klasszikus.

Április 8-án jövő pénteken látható Hernádi Judit: Hernádi pont című zenés estje zenekari kísérettel a Belvárosi Színházban Pelsőczi Réka rendezésében. ? Díva, bohóc, ember és színésznő. Ez mind ami vagyok. Ès már egy jó ideje ez vagyok. Ilyenkor illik számot adni mi volt, mi lesz. Tojok az illemre, a szabályokra. Az érdekel, ami egy kicsit más. Mondatok, amiket már elmondtam, amiket nekem szántak vagy szánhattak volna. Dalok, amiket nekem írtak vagy írhattak volna a szerzők, ha kicsit jobban odafigyelnek. Ez az est rólam szól! ? mondja Hernádi Judit.

Szóljon hozzá!