ZETApress

hírportál

Koncert Kismartonban

Dee Dee Bridgewater 1 Mark HigashinoEgy szimfonikus este Dee Dee Bridgewaterrel. A neves Tonkünstler-Orchester Niederösterreich (Alsó-Ausztriai Hangszínművész-zenekar) kíséretében a híres dzsesszénekesnő áprilisban 2-án szombaton 19:30-kor először lép fel Burgenland tartományban.

A 2012-ben a kismartoni Kultur Kongress Zentrum Eisenstadtban indult zene | koncert | élmény sorozat nemzetközi művészek és együttesek számára is elismert platformmá vált. Olyan hírességek után, mint Alegre Correa, Chick Corea és Dianna Reeves most magán Dee Dee Bridgewateren a sor. Ennél a burgenlandi permiernél a közönség személyesen győződhet meg róla, miért tartják sokan a több Grammy-díjjal kitüntetett amerikai énekesnőt Billie Holiday, Nina Simone, Abbey Lincoln, Betty Carter és Ella Fitzgerald méltó utódjának.

Változékony hangja mellett a 65 éves énekes- és színésznőt színpadi fellépése teszi egyedivé, rajongói csak a fején vehetnek észre egy kis változást. Az első szóló albumjának (Afro Blue) boritóját idézve ugyanis ismét kopaszon lép színpadra. Fellepésének színvonala viszont egy cseppet sem fogyatkozott. Az énekesnő reflektorfényben adja a legjobb formáját, szívesen viccelődik zenészekkel és nézőkkel egyaránt és néha megtévesztően jól utánozza egy harsona hangját.

Dee Dee Bridgewater 2 Mark HigashinoCsodálatos énekhangját élvezhetik a Kultur Kongress Zentrum Eisenstadt látogatói az Egy szimfonikus este Dee Dee Bridgewaterrel rendezvény során. A szimfonikus részt a Tonkünstler-Orchester Niederösterreich, egy Angliától, Spanyolországon át Japánig híres együttes biztosítja. Óriási ismertségnek örvendenek azok a zeneszerzők és zenészek kiknek művei meghatározzák az Április 2-án bemutatásra kerülő repertoárt: Leonard Bernstein (On the Town), Duke Ellington (Come Sunday), Cole Porter (Let?s Do It, Let?s Fall in Love) és Abbey Lincoln (The Music is the Magic) klasszikus művei kerülnek bemutatásra. A kortárs zenéből ízelítőként Bridgewater és a hangszínművészek Sting (Sister Moon) és John Mayer (Stitched Up) dalait kínálják. Az előadás során olyan klasszikusokat mutatnak be, mint Berstein, Ellington és Porter valamint Sting és John Mayer művei.

Szóljon hozzá!