ZETApress

hírportál

A nagypapa jól vizsgázott

A Fővárosi Nagycirkusz szombati premierjén vastapsot kapott Peschkov Vasily 63 éves orosz artista, aki az Atlantisz gyermekei című vízi cirkusz pénteki főpróbáján egy 13 méter magasba ferdén nyúló kötél tetejéről, egy életveszélyes trükk során ? miközben háttal akart lecsúszni ? leesett.

Szerencsére a loncsoló (a biztosító kötelet kezelő kollégája) lélekjelenlétének és hidegvérű gyorsaságának köszönhetően életben maradt. A cirkuszi műsor kerettörténete az egyszer volt kontinens, az Atlantisz mítoszaiból, meséiből táplálkozik, Peschkov Vasily a nagypapát testesíti meg. Az orosz artista szerencsétlen esetét az internetes felületek kommentelői szerfelett viccesnek tartják. Miközben fogalmuk sincs arról, hogy az artistaművész lázas állapota ellenére vállalta a főpróbát, amelynek során a feleségét (akivel immár negyven esztendeje házasok, együtt lépnek fel) és a szerep szerinti leányát is a vállain, a háborgó tenger felett viszi át az ismeretlen partok felé.

Tudta Ön, hogy az augusztus 28-án vasárnapig látható vízi cirkuszba s kutyusok és a szép fellépő ruhákban pompázó papagájok mellé nemsokára megérkeznek a vízumukra várakozó fókák is? A műsorban bemutatkozó szökőkutas vízforgató rendszer lesz a március 21-én hétfőn 18 órakor kezdődő ARTista Café egyik témája. A havonta jelentkező program most a XXI. századi, cirkuszban is alkalmazható színházi technikákat veszi számba. ? Új otthonról álmodunk, a műsor hat játszási hónapja alatt teszteljük, gondolkozunk azon is, milyen modern színpadtechnikát építsünk majd a leendő új cirkusz épületünkbe. Jelenleg nincsenek süllyesztőink, csapdáink, zsinórpadlásunk, így számos produkció bemutatására nem alkalmas a mostani ház ? fejtette ki Fekete Péter még a csütörtöki sajtótájékoztatón. Március 15-én kedden 15 órakor az Atlantisz gyermekei ünnepi előadásán dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára és Fekete Péter miniszteri biztos, a MACIVA igazgatója díjakat ad át a Fővárosi Nagycirkuszban.

1 hozzászólás

  1. Március 15-e alkalmából a hagyományokhoz híven idén is elismeréseket vehettek át a cirkuszművészet jeles személyiségei. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Hortobágyi Károly-díját, a kiemelkedő artistaművészi tevékenység elismerésére adományozható állami kitüntetést idén Russnak Norbert artistaművésznek ítélték. Mivel jelenleg külföldön tartózkodik, ezért nem vehette át személyesen az elismerést. A fiatal magyar artistaművészeknek adományozható Porond Csillaga-díjat Biritz Ákos kapta. A kitüntetést dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára adta át. Az artistáknak járó életműdíjat Fekete Péter miniszteri biztos, a MACIVA ügyvezetője idősebb Picard Vilmosnak adta át.