ZETApress

hírportál

Díjazták a ByTheWay-t

ByTheWayMegvan A dal 2016 Akusztik-díjnyertese. A ByTheWay: Free To Fly című dala kapta a legtöbb szavazatot ? tudatta Jónás Fanni, Well PR Ügynökség. A korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdetették a műsor készítői A dal 2016 Akusztik-versenyét. A közönség idén is kétfordulós online szavazáson voksolhatott kedvencére.

A szavazás február 21-én lezárult, és a legtöbb szavazatot a ByTheWay dala, a Free To Fly kapta, így övék lett A Dal 2016 Akusztik-díja. Már csak napok választanak el minket attól, hogy befejeződjön A dal 2016 és megtudjuk, hogy a döntőbe bekerülő pályaművek közül melyik lesz a nyertes dal. A dal 2016 készítői több különdíjjal is készültek a műsorba bekerült 30 dal kapcsán. Az elmúlt műsorokban megtudtuk, hogy A dal 2016 felfedezettje-díjat Petruskának ítélte oda a zsűri, közönség szavazat alapján A dal 2016 legjobb dalszövege-díjat múlt szombaton Csarnai Borbála kapta Freddie: Pioneer című daláért. Február 21-én pedig lezárult az akusztik szavazás, a legtöbb szavazatot pedig a ByTheWay: Free To Fly akusztikus feldolgozása kapta.

? A dal 2016 Akusztik-díjának a megnyerése a legjobb dolog, ami történhetett velünk a műsor során, mert ezt a közönség ítélte oda nekünk. Az egyórás akusztik-koncert felvétel hatalmas lehetőség számunkra, mert megmutathatjuk az igazi muzikális oldalunkat és azt, hogy többek vagyunk egy fiú bandánál ? mondta el a díj kapcsán a ByTheWay. Holnap A dal 2016 döntőjében veszik át a fiúk a díjat. A verseny nyertesei egy egyórás akusztikus koncertfelvételen vesznek majd részt, amely a Petőfi Rádió Akusztik-műsorában lesz hallható. Aki nem bír a koncertig várni, meghallgathatja a feldolgozást A Dal hivatalos honlapján, a többi 30 fellépő akusztikus dalfeldolgozásával együtt. A február 27-i döntőben kiderül, hogy ki nyeri meg A Dal 2016-ot, továbbá kihirdetik A Dal 2016 Remix versenyének a győztesét is. A döntő izgalmas percekkel várja a közönséget, érdemes lesz a Dunára vagy a Duna Worldre kapcsolni 19:40-kor.

Holnap a Remix-verseny nyertese is kiderül

A dal 2016 műsorával párhuzamosan hirdette meg a Petőfi Rádió idén első alkalommal A dal Remix versenyét, amelyre 205 zenerajongó küldte be átdolgozását. A versenyre való jelentkezés február 15-én lezárult, a nyertes remixet a Petőfi TV-n A dal After adásában hirdetik ki. A dal 2016 műsor küldetése, hogy teret adjon a zenének és a ritmusnak, és ezt támogatta a Remix verseny is, amelyet a vállalkozó kedvű zenerajongóknak hirdették meg. A dal 2016-ba bekerülő 30 dal egyikéből kellett a versenyre jelentkezőknek négy perces átdolgozást készíteniük. A január 22-én meghirdetett versenyre az ország minden területéről érkeztek jelentkezők, sőt Németországból, Nagy Britanniából, de még az Egyesült Államokból is küldtek be átdolgozásokat az ott élő magyarok.

A legtöbben Karmapolis & Szécsi Böbe: Hold On To című dalát dolgozták fel, őket követi a Passed Driftin című száma és Odett Stardust dala. A beérkezett remixek értékelését már időközben elkezdte a Petőfi Rádió műsorvezetőiből, zenei szerkesztőiből és DJ-kből álló zsűrije. A tét nagy, mert a Remix verseny győztes feldolgozását önálló dalpremierként mutathatja be készítője a Petőfi Rádióban, valamint a nyertes remix felkerül a Petőfi Rádió a lejátszási listájára. Már csak néhány napot kell aludni szombat estig, hogy a Petőfi TV-ben A dal after adásában kiderüljön, ki nyerte A dal Remix versenyét. Addig is érdemes meghallgatni a remixeket a SoundCloudon, ahol a #dalremix-re kell rákeresni!

Szóljon hozzá!