ZETApress

hírportál

Megvan a 8 döntős A dalban

Parno GrasztTeljes A dal 2016 döntő mezőnye, Csarnai Borbála a legjobb dalszövegíró. Freddie Bori dalával nyerte tegnap este a második középdöntőt. A szakmai zsűri és a nézők döntésével még Vásáry André és a Parno Graszt, a tévénézők szavazataival a 6-8. helyen végző Berkes Olivér & Tóth Andi jutott a jövő szombati döntőbe, amelynek így teljessé vált a mezőnye.

A tegnap esti adásban Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című dala 47 pontot kapott a zsűritől és nézőktől (köztük három 10-est is), ami A dal 2016 eddigi legmagasabb pontszáma. Öt ponttal kevesebb jutott Vásáry Andrénak, aki a Why című számot énekelte, és ugyanennyit kapott a Parno Graszt a Már nem szédülök című dallal. A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival Berkes Olivér & Tóth Andi előadásában a 33 pontos Seven Seas lett, így ő is továbbjutott. Ugyanennyi ponttal esett ki Egy másik zenekar és a Passed, 35 ponttal Gáspár Laci, 39 ponttal Nika és 31 ponttal a sereghajtó ByTheWay.

A mostani négy továbbjutóval teljessé vált a jövő szombati döntő mezőnye. A múltheti első középdöntőből Petruska a Trouble in My Mind című dallal, Oláh Gergő a Győz a jóval, a Kállay Saunders Band a Who We Are című számmal és a Mushu az Uncle Tom című szerzeménnyel már bekerült a döntőbe. A második középdöntőben hirdették ki A dal 2016 legjobb dalszövege-díj nyertesét. A közönség és a zsűri szavazatai alapján az elismerést Csarnai Borbála kapta a Pioneer című dalért, amelyet Freddie előadásában láthattunk-hallhattunk.

? Elképesztően hálás vagyok mindenkinek, aki szavazott a dalszövegre! A dalt Szabó Zével közösen Freddie ötlete alapján írtuk, miszerint merj önmagad lenni. Nagyon örülök, hogy egy ilyen témáról írhattam szöveget, hiszen elsődleges célom, hogy jó minőségű és értéket közvetítő dalok szülessenek a világra. Freddie nélkül pedig a szöveg csak egy szöveg lenne, ő az, aki hitelességével és alázatosságával életre kelti azt! Nagyon nagy boldogság, hogy a zsűrinek és a közönségnek is annyira tetszik, hogy végül az én dalszövegem nyerhette el A dal 2016 legjobb dalszövege-díjat! Hatalmas megtiszteltetés! ? nyilatkozta Borbála.

A műsor továbbra is tartogat izgalmakat. A február 27-i döntőben kiderül, hogy a nyolc továbbjutó közül ki nyeri meg A dal 2016-ot és a kihirdetik a Remix és az Akusztik verseny győztesét is. 22-én hétfőn 10:45-kor pedig tarts velünk A dal Sztárchaten, ahol Vásáry André lesz Buda Marci vendége! A műsorvezető és vendége az MR2 ? Petőfi Rádió Facebook-oldalán is bejelentkezik, és kommentekben várják a nézői-rajongói kérdéseket.

Zséda Rózsival énekelt A dalban

Rózsi énekelKülönleges duettet hallhattunk a tegnap esti Dalban: Zsédenyi Adriennt Demjén Ferenccel közös produkcióban. Zséda (1974?), A dal-zsűri egyetlen hölgytagja állt színpadra, és nem mást kért fel duettpartnerének, mint Rózsit, a rocklegendát. Az újdonsült páros ifj. Malek Miklós (1975?) és édesapja áthangszerelésében a Latzin Norbert (1946?1984) ? Demjén Ferenc (1946?) szerzőpáros egy régi slágerét adta elő szimfonikus zenekari kísérettel.

Egyedülálló produkciónak lehettünk részesei A dal 2. középdöntőjének nézőiként. Nem csupán azért, mert A dal 2016 egyik zsűritagja állt színpadra, hanem azért is, mert Demjén Ferenc volt a duett partnere. Az elmúlt évek alatt nem igazán volt példa arra, hogy Rózsi duettben énekelje valamelyik dalát. Az Úgy szeretném című örök klasszikust adták elő egy teljesen új változatban, amelyet id. Malek Miklós (1945?) és fia dolgozott és hangszerelt át. A produkciót szimfonikus zenekar kísérte. A ’70-es évek elején műegyetemi hallgatóként magam is gyakran hallgattam Rózsi énekét az E-Klubban a szombat esti Bergendy-koncerteken, ahol akkoriban az együttes tagjaként Norbival együtt muzsikált.

? Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Demjén Ferenc igent mondott a duettre, az pedig egy hatalmas plusz volt, hogy a Malek-család férfiai is vállalták a produkcióhoz való csatlakozást. Ferenccel régóta ismerjük egymást, de a közös munka még szorosabbra fűzte a kapcsolatunkat. Ezzel a produkcióval egy régi álmom vált valóra, mert nagyon szeretem a dalait. Azért esett a választásom az Úgy szeretném című számra, mert mind dalszövege, mind melódiája illeszkedik hozzám, a dal szövegét pedig egyszerűen imádom ? nyilatkozta a közös produkció előtt Adrienn.

? Nagyon örülök annak, hogy Zséda számára is ilyen kedves ez a szám. Még a ’70-es években játszottuk ezt a dalt és tavaly nekem is ismételten bekerült a repertoáromba. A közös feldolgozással újra szárnyakat adtunk a dalnak, és remélem, újból belopja magát az emberek szívébe ? tette hozzá Ferenc. A dal eredetileg Zséda idén megjelenő lemezére készült, amiből a közös produkciónak köszönhetően kaphattunk most egy kis ízelítőt.

Szóljon hozzá!