ZETApress

hírportál

Humorfesztivál negyedszer

Februárban ismét Humorfesztivál a Thália Színházban: 24-én szerdától indul a IV. Thália Humorfesztivál, ahol az öt nap alatt tíz előadást láthatnak majd a nézők ? tudtuk meg az Új Stúdióban délelőtt tartott sajtótájékoztatón Lantos Anikó fesztiváligazgató moderálásával.

Február 24-én szerdán, elsőként a Nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház produkcióját, Ken Ludwig népszerű, kortárs amerikai vígjátékszerző Primadonnák című komédiáját láthatjuk Simon Kornél rendezésében, Járai Máté és Nagy Balázs szenzációs főszereplésével.

25-én csütörtökön szintén egy amerikai sztárszerző dararabja kerül színre a Nagyszínpadon. A Kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában Neil Simon: Mezítláb a parkban című vígjátéka, Kelemen József rendezésében lesz látható, melyet híres filmváltozatából ismerhettünk meg Robert Redford és Jane Fonda nagyszerű párosával. Ugyanaznap a Thália Mikroszínpadán a Momentán Társulat RögvEst-je lesz látható. A társulat az interaktív improvizációs színház hazai meghonosítója. A RögvEst az angol?amerikai improszínházi hagyományok és saját elképzeléseik alapján született és fut nagy sikerrel.

26-án pénteken a Nagyszínpadon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában nézhetjük meg Gábor Andor: Dollárpapa című komédiáját Lendvai Zoltán rendezésében, Józsa Imre főszereplésével. Ezúttal felcsendülnek Szirmai Albert neves operett-szerző fülbemászó melódiái is, melyeket majd’ száz éve írt a darabhoz. Szintén pénteken az Arizona Stúdióban a Váci Dunakanyar Színház vendégjátéka kerül színre Az élet nehéz, hát még a versenyzongora címmel. Az igazi fiatalos romantikus komédiát íróként és rendezőként is Olt Tamás jegyzi, főbb szerepekben: Mohai Tamás, Vándor Éva és Schlanger András lesz látható.

Február 27-én szombaton a Nagyszínpadon a Thália Színház saját előadását tekinthetjük meg a műfaj koronázatlan királyától. Georges Feydeau: Rövid a póráz című darabját Kelemen József rendezte, főszerepben Schell Judit, Pindroch Csaba és Szabó Győző lesz. Szintén szombaton két másik produkcióval is bővül a kínálat: 17 órától az Arizona Stúdióban egy Dumaszínház ? Füge Produkciót: az Elhanyagolt férfiszépségeket láthatjuk. Andrássy Máté és Újvári Milán szavak nélkül ábrázoló, mégis sokat mondó, káprázatos technikájú és tehetségű duóját, míg este fél 8-tól a Mikroszínpadon Bödőcs Tibor: Cefre Palota című közéleti önálló estje lesz látható.

28-án, a fesztivál vasárnapi zárónapján nagyszínpadi produkcióként a Miskolci Nemzeti Színház mutatja be a budapesti közönségnek Friedrich Dürrenmatt: A nagy Romulus című mindig aktuális klasszikusát Keszég László rendezésében. Az Arizona Stúdióban aznap a Pinceszínház előadásában Tasnádi István: Finito (Magyar Zombi) című darabja lesz látható, rendező: Tasnádi Csaba. A különböző változatokban sok színpadot megjárt darab főszereplői ezúttal Györgyi Anna és Bajomi-Nagy György lesznek.

A program iránt érdeklődőket fesztivál bérlettel, kedvezményes fesztiváljegyekkel, kiállítással és farsangi meglepetés programokkal várják. A fesztivál előadásait ismét öttagú zsűri értékeli majd. Tagjai: Nagy Katalin, a Vasárnapi Újság felelős szerkesztője, Farkas Anna, a Magyar Demokrata kulturális újságírója, Fekete Péter miniszteri biztos, a MACIVA ügyvezető igazgatója ? aki speciális különdíjat is felajánlott ?, Stumpf András újságíró publicista és Czagány Judit pedagógus, közönségzsűri tag, aki a mai sajtótájékoztatóra is eljött.

Szóljon hozzá!