ZETApress

hírportál

Házasság hete a cirkuszban

FesztikonA házasság hete program keretében igazi családos eseménnyel zárult a Kárpát-medencei családok budapesti találkozója: a MACIVA támogatásának köszönhetően mintegy kétszáz, határon túlról érkező vendég és anyaországi vendéglátója térítésmentesen nézhette meg a Fővárosi Nagycirkusz Fesztikon című nagy sikerű előadását.

A budapesti találkozó ideje alatt ? február 12-e és 14 között ? hazánkban tartották az Európai Ifjúsági Hétvége / European Youth Weekend elnevezésű kísérőrendezvényt is, amelynek célja, hogy a családpolitikával kapcsolatos döntésekbe Európa-szerte bevonják a fiatalokat, akik egyúttal lehetőséget kapnak a kapcsolódó eseményeken való részvételre is. A rendezvény szervezőinek célja, hogy a családalapítás küszöbén álló fiatalok konkrét elképzeléseket és elvárásokat fogalmazzanak meg az európai és nemzeti vezetőkkel, illetve a civil szervezetekkel szemben, és a későbbiekben legyenek aktív formálói országuk jövőbeni családpolitikájának.

Tudta-e Ön, hogy a házasság hete ? mint kezdeményezés ? közel két évtizede Angliából indult el, amely évente, a Valentin-nap környékén egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hete üzenetének sikerét mára már négy kontinens huszonegy országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. A MACIVA évről évre támogatja e rendezvény sikerét. Kapcsolódó programok: Atlantisz gyermekei ? Vízi cirkusz bemutató előadás március 12-én szombaton 19 órakor és ARTista Café március 21-én hétfőn 18 órakor Fővárosi Nagycirkuszban ? tudatta Tari Sarolta.

Szóljon hozzá!