ZETApress

hírportál

Négyen már A dal döntőjében

Mushu a közönségszavazatokkal  jutott továbbPetruska nyerte A dal 2016 első középdöntőjét tegnap este. A zsűri döntésével még Oláh Gergő és a Kállay Saunders Band, a tévénézők szavazataival a Mushu jutott a döntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén. Az első alkalommal kiírt A dal felfedezettje-díjat Petruska Andrásnak ítélte oda a zsűri.

Petruska Trouble in My Mind című dala 43 pontot kapott a zsűritől és nézőktől ? az idei versenyben eddig ez a legmagasabb pontszám. Eggyel kevesebb jutott Oláh Gergőnek, aki a Győz a jó című számot énekelte, 41 ponttal lett harmadik a Kállay Saunders Band és a Who We Are. A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival a 39 ponttal 4-5. helyet megszerző Uncle Tom lett Mushu előadásában, így ő is bejutott a február 27-ei döntőbe. A szintén 39 pontos Agárdi Szilvi, a 35-35 pontos B the First és Karmapolis & Szécsi Böbe, valamint a 33-33 pontos Benji és Tolvai Reni elbúcsúzott A daltól.

Tegnap adták át az idén első alkalommal kiírt A dal felfedezettje-díjat, amelyet Petruska András ? aki a múlt heti 3. elődöntőt is megnyerte ? vehetett át. A dalszerző-énekes a magyar folklór motívumokat az angolszász rock és a tánczene elemeivel ötvözi. Szuggesztív, közvetlen előadásmódjával, valamint virtuóz gitárjátékával meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. 2014-ben jelent meg első, Metropolita című stúdióalbuma a 4-es metró állomásaiból merített ihletet. Második lemeze idén tavasszal kerül a boltokba.

A Duna és a Duna World csatornán élőben közvetített első középdöntőben bejelentették, hogy a svéd nagykövetség támogatásával videoblogger-pályázat indul, amelynek nyertese részt vehet az Eurovíziós Dalfesztivál májusi stockholmi döntőjén. A pályaműveket március 15-ig lehet beküldeni, részletek a műsor weboldalán találhatók.

Dalpremier volt a tegnap esti extra produkció

Második MűszakA Csík Zenekar, a Rackajam és a Magna Cum Laude tagjai egy színpadon muzsikáltak! A dal első középdöntőjében mutatta be legújabb dalát a Második Műszak zenekar, amely visszaidézte az ’50-60-as évek zenei hangulatát. A hét zenészből álló együttes tagjai, három különböző zenekarban játszanak, de a közös zenei stílus szeretete zenekarrá formálta őket.

A Második Műszak a Csík Zenekar négy tagjából, a Rackajam két zenészéből és Mező Misiből, a Magna Cum Laude frontemberéből alakult szabadidő-zenekar. A jó barátokból alakult együttes rockabilly, rhythm and blues stílusú klasszikus számok feldolgozását és saját szerzeményeket játszik.

? Mind a heten imádjuk az ötven-hatvanas évek rock and roll alapú zenéit, nagy hatással volt ránk az a korszak, de egyikünk zenekarához sem illik igazán ez a stílusú zene. Az elmúlt évek során összegyűlt zenei ötletek kapcsán merült fel bennünk a csapat megalapítása. Igaz kevés időnk van egymásra, de amikor összejövünk, igazi örömzenét játszunk. A szombati adásban vadonatúj dalunkat mutatjuk be, reméljük a közönség is akkora örömmel hallgatja majd, amekkorával mi játsszuk! ? nyilatkozta a fellépés előtt Szabó Attila a Csík Zenekarból.

Szóljon hozzá!