ZETApress

hírportál

Megvan a 18 középdöntős

Petruska AndrásPetruska András nyerte A dal harmadik, utolsó elődöntőjét tegnap este. A zsűri döntésével még Agárdi Szilvia, a Parno Graszt, a B the First és a hármas holtversenyből Nika, a tévénézők szavazataival a Berkes Olivér ? Tóth Andi duó jutott tovább a középdöntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén.

Petruska András: Trouble in My Mind című dala 42 pontot kapott a zsűritől és nézőktől. 40 pont jutott Agárdi Szilvinek, aki az It Is Love című számot énekelte, 38 ponttal lett 3. a Parno Graszt a Már nem szédülök cíművel, 4. 36 ponttal a B the First (Pély Barna): You Told Me That You Loved Me című dala lett. A három 34 pontos produkció közül a zsűri döntésével jutott tovább Veres Mónika Nika az Emlékképpel.

A 6. továbbjutó a nézők szavazataival a hármas holtversenyből Berkes Olivér és Tóth Andi előadásában a Seven Seas című dal lett, így ők is bejutottak a középdöntőbe. Az 5-7. helyezett 34 pontos Singh Viki, valamint a 8-9. helyezett 33-33 pontos Ív (Katona-Zsombori Éva) és Gájer Bálint, továbbá a 10. helyezett 31 pontos Horányi Juli búcsúzott A daltól, melyet a Duna TV és a Duna World élőben közvetített. A múlt szombati 2. elődöntőről idekattintva olvashatunk.

A dal középdöntőit február 13-án és 20-án rendezik. A február 27-i döntőbe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 61. Eurovíziós Dalfesztiválon a május 10-ei elődöntőben és remélhetőleg a 14-ei a döntőben a svéd fővárosban, Stockholmban. Erről idekattintva olvashatunk. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 372 dalt neveztek, közülük az elő-zsűri 30-at juttatott a három elődöntőbe.

ByeAlex és a Slepp is dalolt

ByeAlex Slepp nélkülVisszatért A dal színpadára ByeAlex, a 2013-as műsor nyertese, aki ezúttal csapatával, a Sleppel lépett fel. A fülbemászó dalairól és az extravagáns stílusáról ismert ByeAlex és a Slepp, három év után újra A dal színpadára állt, igaz, most nem versenyzőként, hanem az extra produkció fellépőjeként. A zenekar 2013-ban alakult és több közkedvelt slágerük is született az elmúlt évek során, mint például az Eurovíziós Dalfesztiválra kijutott Kedvesem, vagy a Kicsi Lány és a Még mindig című szám. A Fonogram-díjas énekes és zenekarának ez lesz az első közös televíziós fellépése. ? Izgatottan várjuk a visszatérésünket A dalban. Nagyon örültünk a felkérésnek, jó érzés lesz ismét a műsorszínpadára állni! ? nyilatkozta ByeAlex a Sleppel való szombati fellépése előtt.

Szóljon hozzá!