ZETApress

hírportál

Reni után Bandi is továbbjutott

Bandi dalaA Kállay Saunders Band nyerte tegnap este A dal 2016 2. elődöntőjét. A zsűri döntésével még Oláh Gergő, Vásáry André, Gáspár Laci, a Karmapolis és Szécsi Böbe, a tévénézők szavazataival a Passed jutott tovább a középdöntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén.

A Kállay Saunders Band Who We Are című dala 41 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől. Két ponttal kevesebb jutott Oláh Gergőnek, aki a Győz a jó című számot énekelte és Vásáry Andrénak, aki a Why-jal versenyez. Szintén a zsűri döntésével jutott tovább a 37 pontos Gáspár Laci és a Love and Bass, valamint a 36 pontos Karmapolis & Szécsi Böbe, ők a Hold On To című dalt adták elő.

A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival a 34 pontos Passed nevű formáció Driftin’ című dala lett, így ők is bejutottak a középdöntőbe. A négy kieső a 32-32 pontos Patai Anna (Colors) és Maszkura és a Tücsökraj+ Sika Finuccsi (Kinek sírjam?), a 31 pontos Group?N?Swing (Szeretni fáj), valamint a 27 pontos C.E.T. (Free) lett. A 3. (utolsó) elődöntőt február 6-án rendezik. A február 13-20-ai középdöntőbe 6 dal már múlt szombaton bejutott, s amíg egy hete Tolvai Reni csak a négytagú zsűri jóindulatából, addig Kállay Saunders Bandi most az 1. helyről jutott tovább.

Ocho Macho Denizzel zárta az estét

Ocho MachoAz Ocho Macho volt a szombat esti extra produkció: a 2015-ös Nagy-Szín-Pad nyertes csapata lépett fel A Dódal második elődöntőjén. Az Ocho Macho egyre népszerűbb hazánkban és külföldön is. Tehetségüket mi sem igazolja jobban, mint az a tény, hogy tavaly ők nyerték el a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció tehetségmutató versenyét a Nagy-Szín-Pad! díjat. A reggae, ska, punk és a latin stílusokat vegyítő zenekar A dal versenydalait követően szórakoztatta a nézőket dinamikus előadásával a 2. elődöntőben.

Jó óó-jóó-jo-jo-de jó volt A dal tegnap esti 2. elődöntőjének extra produkciója. A 10 éve alakult Vas megyei zenekar ma már minden hazai fesztivál garantált fellépője. A 2015-ös Nagy-Szín-Pad! díj megnyerésével ők képviselték Magyarországot a 30. Eurosonic Fesztiválon, ahol telt-házas koncertjük után a közönség letérdelt az Ocho Macho zenekar előtt. ? Megtiszteltetés számunkra, hogy A dal 2016 zenei szerkesztői ránk gondoltak, mint extra produkcióra. Azon leszünk, hogy a fellépésünk alatt átadjuk a nézőknek a huppogás-érzést, és néhány percig egy nyári fesztiválon érezzék magukat! ? nyilatkozták az Ocho Macho-zenekar tagjai a szombat esti fellépés előtt, melyhez Deniz, a Fonogram-díjas rapper is csatlakozott vendégfellépőként.

Szóljon hozzá!