ZETApress

hírportál

Dedikálás a jubileumon

Minden jót, Tankcsapda!Maratoni dedikálással jubilált a Tankcsapda. Hatalmas érdeklődéssel indult útjára a zenekar legfrissebb lemeze, a Minden jót! Az album megjelenése a zenekar hivatalos születésnapjára esett, így nem meglepő, hogy az Alexandra Könyvesházban, közel négy órán keresztül ünnepelt több mint négyszáz rajongójával a debreceni rock-zenekar!

Húsz év- tizenegy sorlemez és több mint ezer koncert itthon és külföldön. Az 1989-ben alakult Tankcsapda népszerűsége töretlen, augusztus 10-én több mint harmincötezer lelkes rajongó előtt koncerteztek a Szigeten. A Lukács László (basszusgitár, ének), Molnár Levente ?Cseresznye? (gitár) és Fejes Tamás (dob) felállású trió Magyarország legnépszerűbb rock-zenekara.

Pályafutásuk alatt kiadott albumaik arany és platina lemezzé váltak, az eltelt húsz év alatt pedig megkapták az összes szakmai díjat, amit csak lehetett. Idén már több kiemelkedő esemény történt a debreceni zenekar háza táján! Az első négy album dalaiból összeállított tavaszi retro turné, vagy a legnépszerűbb Tankcsapda számokból építkező nyári fesztivál koncertek, mind-mind rajongók százait és ezreit kápráztatták el.

A legutóbbi Tankcsapda-sorlemez meglehetősen régen, 2006 tavaszán jelent meg Mindenki vár valamit címmel, így az év utolsó negyedében nem kérdés, hogy ezt a felejthetetlen jubileumot egy új albummal koronázzák meg! Itt az új lemez, a Minden jót című album, amely a zenekar születésnapi ajándéka a rajongóknak és egyben saját maguknak! Nem véletlen az időzítés: október 14-én ünnepelte a Tankcsapda, megalakulásának 20. évfordulóját. A lemezen, az elmúlt húsz évben megismert zenei korszakok, és stílusok szinte mindegyikét megidézi egy-egy szerzemény, így a lassú balladisztikus daloktól a gyors és dallamos punk témákig mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

A csapat tagjai a jubileumi év hátralévő hónapjaiban mintegy harminc koncertből álló turnén vesznek részt, amit idén is a hagyományok szerint december 19-én Budapesten, a SYMA Csarnokban, 29-én pedig Debrecenben, a Főnixben zárnak le!

Szóljon hozzá!