ZETApress

hírportál

Február végén Thália Humorfesztivál

Február 24-én indul a IV. Thália Humorfesztivál, ahol az öt nap alatt tíz előadást láthatnak a nézők. Az érdeklődőket fesztivál bérlettel, kedvezményes fesztiváljegyekkel, kiállítással és farsangi meglepetés programokkal várják. A fesztivál előadásait ismét öttagú zsűri értékeli ? tudatta Chernel Erika sajtós.

24-én szerdán elsőként a Nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház produkcióját láthatják ? Ken Ludwig népszerű, kortárs amerikai vígjátékszerző Primadonnák című komédiáját Simon Kornél rendezésében, Járai Máté és Nagy Balázs szenzációs főszereplésével. 25-én csütörtökön szintén egy amerikai sztárszerző dararabja kerül színre a Nagyszínpadon. A Kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában Neil Simon: Mezítláb a parkban című vígjátéka, Kelemen József rendezésében, melyet híres filmváltozatából ismerhettünk meg Robert Redford és Jane Fonda nagyszerű párosával. Ugyanezen a napon a Thália Mikroszínpadán a Momentán Társulat, RögvEstje lesz látható. A társulat az interaktív improvizációs színház hazai meghonosítója. A RögvEst az angol?amerikai imprószínházi hagyományok és saját elképzeléseik alapján született és fut nagy sikerrel.

26-án pénteken a Nagyszínpadon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában nézhetik meg Gábor Andor komédiáját, a Dollárpapát, Lendvai Zoltán rendezésében, Józsa Imre főszereplésével. Ezúttal felcsendülnek Szirmai Albert neves operett-szerző fülbemászó melódiái is, melyeket a darabhoz írt ? majd’ száz éve. Szintén pénteken az Arizona Stúdióban a Váci Dunakanyar Színház vendégjátéka kerül színre: Az élet nehéz, hát még a versenyzongora címmel. Az igazi fiatalos romantikus komédiát íróként és rendezőként is Olt Tamás jegyzi, főbb szerepekben: Mohai Tamás, Vándor Éva, Schlanger András lesz látható.

27-én szombaton a Nagyszínpadon a Thália Színház saját előadását lehet megtekinteni a műfaj koronázatlan királyától. Georges Feydeau: Rövid a póráz című darabját, Kelemen József rendezte, főszerepben Schell Judit, Pindroch Csaba és Szabó Győző. Szintén szombaton, két másik produkcióval is bővül a kínálat. Délután 5 órától az Arizona Stúdióban egy Dumaszínház ? Füge Produkciót, az Elhanyagolt férfiszépségeket láthatjuk. Andrássy Máté és Újvári Milán szavak nélkül ábrázoló, mégis sokat mondó, káprázatos technikájú és tehetségű duóját, míg este fél 8-tól a Mikroszínpadon Bödőcs Tibor: Cefre Palota című közéleti önálló estje lesz látható.

28-án vasárnap, a fesztivál zárónapján nagyszínpadi produkcióként a Miskolci Nemzeti Színház, A nagy Romulus ? Friedrich Dürrenmatt mindig aktuális klasszikusa mutatkozik be a budapesti közönségnek. Rendező: Keszég László. Az Arizona Stúdióban pedig a Pinceszínház előadásában Tasnádi István: Finito (Magyar Zombi) című darabja lesz látható. Rendező: Tasnádi Csaba. A különböző változatokban, sok színpadot megjárt darab főszereplői ezúttal Györgyi Anna és Bajomi-Nagy György lesznek. Bővebb információ folyamatosan a Thália Színház honlapján lesz olvasható.

Szóljon hozzá!