ZETApress

hírportál

Május 10-én Dalolunk!

StockholmMagyarország az Eurovíziós Dalfesztivál 1. elődöntőjében lép színpadra Stockholmban. A dal 2016 győztese olyan országok nyerteseivel mérkőzik, mint például Finnország, Görögország, Hollandia vagy Oroszország.

Ma délelőtt kisorsolták, hogy az egyes országok melyik elődöntőben lépnek színpadra Svédországban. A május 10-12-e között megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőiben 43 ország győztes dala mutatkozik be. Magyarország, azaz A dal 2016 nyertes dala május 10-én kedden debütál Stockholmban. A déli sorsoláson az is kiderült, hogy az öt, garantáltan a döntőben fellépő ország: Franciaország, Spanyolország és a címvédő Svédország az 1. elődöntőben, Nagy-Britannia, Németország és Olaszország a 2. elődöntőben szavaz majd. A fellépés sorrendjéről most még nem született döntés, az viszont kiderült, hogy az országok az egyes elődöntők első vagy második felében lépnek színpadra. Ez alapján Magyarország a május 10-ei 1. elődöntő első felében adja elő a nyertes dalát.

Az első tíz dal szombati megmérettetése után folytatódnak az előkészületek és a próbák a második elődöntőre, hogy szombaton újra egy színvonalas és izgalmas zenei műsort láthassanak a nézők. A 2. elődöntőben színpadra lép: a C.E.T., Gáspár Laci, Group?N?Swing, Karmapolis & Szécsi Böbe, Kállay Saunders Band, Maszkura és a Tücsökraj+ Sika Finuccsi, Oláh Gergő, Passed, Patai Anna és Vásáry André. Az 1. elődöntőhöz hasonlóan ezúttal is hatan jutnak tovább a február 13-20-ai középdöntőkbe ? tudatta Jónás Fanni, WELL PR Ügynökség.

Elindult A dal Sztárchat

A dal 2016 idén számos újdonsággal várja a versenyzőket és a nézőket a megújult díszleten át, az újszerű intrón és nyitótáncon keresztül egészen a különdíjakig. További újdonság a ma induló Dal Sztárchat. Hétfőként 10:30-tól Buda Marci vendége lesz egy-egy versenyző A dalból, akik az MR2?Petőfi Rádió Facebookon-oldalán is bejelentkeznek és kommentekben várják a nézői és rajongói kérdéseket. A mai vendég Freddie volt, aki a Pioneer című dalával a legmagasabb pontszámot szerezte meg az 1. elődöntőben és jutott tovább a középdöntőbe.

Szóljon hozzá!