ZETApress

hírportál

Mi lesz Stockholmban?

MĂĽns ZelmerlöwDélre végre kiderül, hogy Magyarország melyik elődöntőben lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon. A szervezők magyar idő szerint 11:15 és 12 óra között sorsolják ki, hogy az egyes országok képviselői melyik elődöntőben lépnek majd színpadra a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon.

Arról is szavaznak, hogy a döntőben garantáltan fellépő öt ország (Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Spanyolország), valamint a tavalyi nyertes Svédország melyik elődöntőben szavaz. A dal múlt szombati 1. elődöntőjéről idekattintva olvashatunk.

A fellépés sorrendjéről itt még nem születik döntés, az viszont kiderül, hogy az egyes elődöntők első vagy második felében lépnek-e színpadra az országok. A sorsolást az Eurovision.tv és a Mediaklikk.hu/adal oldalakon élőben lehet követni. A sorsolás mellett még egy fontos eseményre kerül sor ma délben: Bécs, a tavalyi vendéglátó város hivatalosan is átadja a stafétabotot utódjának, Stockholmnak.

A 2016. évi Eurovíziós Dalfesztiválon részt vevő országok száma felülmúlja az elmúlt éveket, utoljára 2008-ban és 2011-ben volt az ideihez hasonlóan 43 induló. A versenynek május 10-e és 14-e között Svédország ad otthont, ahol immáron harmadik alkalommal rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált, köszönhetően a tavalyi nyertesnek, MĂĽns Zelmerlöw-nek, aki egyébként az idei show egyik műsorvezetője lesz ? tudatta Jónás Fanni, WELL PR Ügynökség.

Szóljon hozzá!