ZETApress

hírportál

Freddie nyerte A dal 1. elődöntőjét

Fehérvári Gábor AlfrédA két hete bemutatott Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) nyerte tegnap este A dal 2016. 1. elődöntőjét, melyet az MTVA Kunigunda utcai A-épületének VIP-termében izgulhattuk végig.

Freddie: Pioneer című dala 42 pontot kapott a zsűritől. 39 pont jutott a 2. helyezett Benjinek, aki a Kötéltánc című számot énekelte. 36-36 ponttal lett 3-4. a Mushu az Uncle Tom, valamint Egy Másik Zenekar a Kéne egy közös kép című dallal. 5-6. lett 35-35 ponttal Török Jázmin és Tolvai Reni, közülük a zsűri az utóbbit juttatta tovább a Fire című dalával. A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival a ByTheWays: Free to Fly című dala lett ? mely eredetileg 31 ponttal csak a 9. helyen végzett! ? így ők is bekerültek a február 13-20-ai középdöntők egyikébe.

A Duna és a Duna World csatornán élőben közvetített 1. elődöntőben a négy zenész, énekes, dalszerző zsűritag ? Frenreisz Karesz, Pierrot, Zséda és a törött lábú Both Miki ? mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők mobilalkalmazás segítségével A dal honlapján, valamint SMS-ben szavazhattak a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket a pontszámokat összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább öt dal.

Both Miklós január elején egy népzenegyűjtő úton járt Ukrajnában, ahol baleset érte és eltörte a lábát. A kéthetes huculföldi útján egyik célállomása egy aprócska település volt. A falu híres arról, hogy lakói erősen őrzik hagyományaikat, dalaikat és megadják a módját az ortodox karácsony megünneplésének is. ? A téli útviszonyok miatt a települést nem lehetett megközelíteni autóval, ezért egy másfél órás túrázással értük el a célállomást ? mesélte Miklós. Már a falu határánál voltak, amikor egy befagyott patak választotta el őket a célponttól. A patak átkeléskor beszakadt A dal 2016 zsűritagja alatt, akinek a balesetben eltört a lába. ? Sosem hittem volna, hogy egy patakon való átkeléskor fog baleset érni. A helyiek rögtön a segítségünkre siettek. Nehéz helyzetben voltunk, mert tudtam, hogy törött lábbal nem tudom megtenni visszafelé az utat. Mivel autóval nem lehetett a környéken közlekedni, lóháton vittek el a legközelebbi kórházig, ahol első körben stabilizálták a lábam ? nyilatkozta Miki a balesetéről.

Király Viktor volt az 1. elődöntő sztárvendége

Király ViktorTöbb hónapos amerikai tartózkodása után A dal 2016 színpadán láthattuk újra Király Viktort, aki csak a műsor miatt repült haza. Nem a tegnap esti volt az első dalos szereplése, már többször részt vett a zenei versenyen. Volt, hogy testvéreivel karöltve álltak a műsor színpadára. ? A dal zenei versenye igazi szakmai megmérettetés. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az első elődöntő sztárfellépője. Mondhatom azt, hogy nekem már van Dalos múltam, hiszen többször szerepeltem a műsorban. Mindkét alkalommal, amikor bekerült egy-egy dalom a műsorba, imádtam magát a versenyt és a szakmai kihívást. Az idei fellépőknek azt üzenem, hogy merjenek nagyot álmodni, mert csupán kitartás kell a célok eléréséhez! ? nyilatkozta Király Viktor A dalban való szerepléséről.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 372 dalt neveztek, közülük az elő-zsűri harmincat juttatott a három elődöntőbe. A másodikat január 30-án, a harmadikat február 6-án rendezik, ezekből is hat-hat dal jut a két középdöntőbe, melyekben így 9-9 dal versenyez. A február 27-i döntőbe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10-e és 14-e között Stockholmban, a svéd fővárosban.

Ki mit viselt az 1. elődöntőben?

Tatár Csilla rövidben, Mohamed Fatima pine up stílusban, Freddie pedig sportos casual-ben állt este színpadra. A dal 2016 stylist csapata ügyelt arra, hogy mindenki megőrizze a saját stílusát, és a ruha, a smink és a haj harmonizáljon egymással és jól mutasson a képernyőn is. A dal 2016 produkcióiban az előadók és a Dalok mellett kiemelt szerepet kap a látvány, amely nem csupán a megújult stúdióban és a látványelemekben mutatkozik meg, hanem a fellépők megjelenésében is. A színfalak mögött egy profi csapat dolgozik azért, hogy szombat este a nézők a legjobb formájukban lássák A dal 2016 szereplőit.

Kisprumik Ádám, a műsor stylistja az 1. elődöntő kapcsán elmondta, hogy az elegancia és a letisztultság a jellemző a ruhadarabokra. ? Igyekeztem a ruhákat az első adásban úgy összeállítani, hogy a lila szín minél többször visszaköszönjön. Természetesen megjelennek más színű ruhák is a műsorban, így például Fatimánál (30 ponttal 10. lett) a fekete dominált, amit egy igazán vagány piros bőrkabáttal és piros kiegészítőkkel dobunk fel. A férfiaknál is igyekszem a változatosságra: Freddie személyiségéből kiindulva a sportos és a casual stílust ötvöztem, hogy a képernyőn is megmutatkozzon a belőle áradó férfias erő ? tette hozzá Ádám.

A produkciók során a fellépők külsejének megálmodásában nagy szerepe van az előadott dalnak is, így például Veres-Kovács-Petra a lassú dalához (32 ponttal 8. lett) egy csodaszép csipke ujjú ruhát viselt. A tökéletes színpadi megjelenés kihagyhatatlan eleme az adott stílushoz illeszkedő smink és haj. ? Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy régóta ismerjük a fellépőket és dolgoztunk már velük, így ismerjük a személyiségüket és az igényüket. Az adott fellépő sminkjének a megalkotását mindig a stylisttal való egyeztetéssel kezdjük, ugyanis pontosan tudnunk kell, hogy a fellépő milyen stílusú ruhát fog viselni. A ruhákhoz hasonlóan a finom, természetes és letisztult sminkek kerülnek a középpontba, amelyek a világ bármelyik tévéműsorában megállnák a helyüket ? nyilatkozta Jónás Kata és Nagy Andrea, A dal 2016 két fő-sminkese.

? Célunk, hogy ruha, a smink és a frizura összhangban legyen az előadással, és ezek segítségével az előadó ugyanazt fejezze ki, mint a dala. A hajat a ruhához és a dal stílusához igazítjuk. Ádámmal és Katával igaz külön-külön dolgozunk, de mégis együtt, igazi csapatmunka, ami a színfalak mögött zajlik az öltözőben. Közösen tudjuk elérni azt, hogy a nézők egy tökéletes megjelenésű fellépőt lássanak a képernyőn ? tette hozzá Hajas László, aki a műsor folyamán profi csapatával a frizurákért felel. A fentiekben kilenc előadóról már szóltunk, az 1. elődöntő tizedik indulója az elsőként fellépő Odett volt, aki 34 ponttal a 7. helyen végzett.

Szóljon hozzá!