ZETApress

hírportál

Az Orlai Produkció tavasza

Őszi szonáta2016 tavaszán az Orlai Produkciós Iroda három különleges darabot mutat be a Belvárosi Színházban és a Thália Színház Mikroszínpadán ? tudatta Balogh Máté PR és kommunikáció.

Ingmar Bergman: Őszi szonátáját Vörös Róbert rendezi Udvaros Dorottyával és Radnay Csillával a főszerepben; Frederick Knott darabját Novák Eszer viszi színre Kovács Patrícia, Nagy Dániel Viktor és Szabó Kimmel Tamás főszereplésével, majd Hernádi Pont címmel Hernádi Judit zenés önvallomását láthatják a nézők Pelsőczy Réka rendezésében.

Március 28-án kerül színpadra a Thália Mikroszínpadán Ingmar Bergman: Őszi szonáta című műve. Eva karácsonyra haza hívja évek óta nem látott anyját, Charlotte-ot; férjével, Viktorral nagyon készülnek a találkozásra. Az elismert és gazdag zongoraművésznő nem tudta, hogy Eva maga mellé vette másik leányát a fogyatékos, Helenát, akit még ő helyezett el egy intézetben? van mit megbeszélniük az ünnepek alatt. Anya és lánya szeretetre vágyva küzdenek egymás elismeréséért, megértéséért, tiszteletéért. Az előadás Ingmar Bergman 1977-78-ban készült híres filmjének forgatókönyve alapján készült. Az előadásban Udvaros Dorottya, Radnay Csilla, Széll Attila és Fodor Annamária szerepelnek Vörös Róbert rendezésében.

Hernádi PontÁprilis 1-jén kerül bemutatásra Frederick Knott: Várj, még sötét lesz krimije a Belvárosi Színházban, amelyet Novák Eszter rendezi Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Nagy Dániel Viktor főszereplésével. Három idegen férfi találkozik egy üres lakásban. Keresnek valamit, ami a háziaknak nem jelent semmit, nem is emlékeznek, hogy hová tehették, de a három idegen közül egy tisztában van vele, milyen sokat ér. Hogy mi ez a valami, és miért olyan fontos, azt csak ez az egy szereplő tudja. Mindenkinél kiszolgáltatottabb azonban a hamarosan hazaérkező háziasszony, a gyanútlan Susy, akit még a látása sem segít abban, hogy felismerje az egyre növekvő veszedelmet. Bravúros szerepjátékok egész sorával próbálják a bűnözők kiszedni belőle azt, amiről fogalma sincs. Igazi macska-egér játszma kezdődik, és a növekvő sötétben összemosódik, ki az üldöző és ki az. A darab számtalanszor aratott nagy sikert a világ színpadain, az Audrey Hepburn főszereplésével készült filmváltozat pedig örök üldözött klasszikus.

Április 8-án látható Hernádi Judit: Hernádi pont című zenés estje zenekari kísérettel a Belvárosi Színházban Pelsőczi Réka rendezésében. ? Díva, bohóc, ember és színésznő. Ez mind ami vagyok. És már egy jó ideje ez vagyok. Ilyenkor illik számot adni mi volt, mi lesz. Tojok az illemre, a szabályokra. Az érdekel, ami egy kicsit más. Mondatok, amiket már elmondtam, amiket nekem szántak vagy szánhattak volna. Dalok, amiket nekem írtak vagy írhattak volna a szerzők, ha kicsit jobban odafigyelnek. Ez az est rólam szól! ? vallja Hernádi Judit.

Szóljon hozzá!