ZETApress

hírportál

Mága bécsi sikere

Ifjabb Mága Zoltán, Mága Jennifer,Ekaterina Lekhina, Mága Zoltán, Marcello Giordani, Mario Frangoulis és Micaëla OesteMága Zoltán Bécsbe is elvitte a hatalmas sikerű Budapesti Újévi Koncertje hangulatát. Tapsvihar tört ki a Wiener Konzerthausban a II. Magyar Újévi Koncerten ? tudatta Herczeg Dóra, CABBAGE HOUSE.

Második alkalommal is telt-ház előtt rendezte meg újévköszöntő gálaestjét Bécsben Mága Zoltán. Az osztrák publikum a II. Magyar Újévi Koncert sztárvendégeivel és a hegedűművésszel köszöntötte az új évet a Wiener Konzerthausban, január 3-án vasárnap. Mága Zoltán az operett fővárosába is elvitte a hatalmas sikerű pénteki Budapesti Újévi Koncertje hangulatát két nappal azután, hogy nyolcadszor is megtöltötte Magyarország legnagyobb befogadóképességű létesítményét, a Papp László Budapest Sportarénát. Az osztrákokat is elkápráztatta a világhírű operacsillagok előadása, a virtuóz hegedűjáték és a magyaros repertoár. A hegedű-virtuóz bejelentette: jövőre már a III. Magyar Újévi Koncerttel érkezik Bécsbe 2017 első vasárnapján, mely épp Újév napjára esik.

Mága Zoltán az 1939-ben életre hívott felülmúlhatatlan és egyedülálló Bécsi Újévi Koncert fantasztikus sikere alapján hozta létre 2009-ben a Budapesti Újévi Koncertet. A hegedű-virtuóz újév köszöntő gálája Európa egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát, híre, üzenete eljutott a világ legtávolabbi pontjára is. Egy évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal Bécsbe is elvitte a gálaestet. Mága Zoltán annak ellenére mert nagyot álmodni, hogy a Bécsi Újévi Koncert hazájában nem kis kihívás újévköszöntő gálát színpadra állítani a zeneértő nagyérdeműnek. A tavalyi remek fogadtatás után idén is fergeteges előadással készült; az Aréna közönsége után Placido Domingo állandó sztárvendégeinek kiváló előadásait az osztrák főváros publikumával is megosztotta. A zene egyik európai fellegváraként is emlegetett bécsi teátrumban fellépett Marcello Giordani szicíliai születésű tenor, Mario Frangoulis görög tenor, Micaëla Oeste amerikai szoprán és Ekaterina Lekhina Grammy-díjas orosz sztárszoprán.

Énekelt az osztrákok nagy büszkesége, Sebastian Reinthaller is, aki 2009-ben nyerte el Ausztria legjobb klasszikus énekese-díjat. A neves előadókat, az operairodalom gyöngyszemeit, az igényes könnyűzenei darabokat hálásan fogadta a publikum; a magyar bécsi újévi koncerten a zene volt a középpontban, nem a látványvilág. Bécsben is színpadra lépett a tíz esztendős ifjabb Mága Zoltán, ahol ? akárcsak az Arénában ? hatalmas sikert aratott Paganini egyik virtuóz remekművével. Az est meglepetése, Mága Jennifer és Mario Frangoulis duettje nemcsak hazánkban, hanem Ausztriában is kiváltotta a közönség tetszését.

Az operacsillagok előadása mellett a magyar zeneszerzők művei, a magyaros repertoár is nagy szerepet kapott. A sikerre való tekintettel a hegedű-virtuóz bejelentette: jövőre már a III. Magyar Újévi Koncerttel érkezik Bécsbe 2017 első vasárnapján. A koncerten több elismert impresszárió is jelen volt, akik jövőre Mága Zoltán újévköszöntő gálaestjét szeretnék vendégül látni több európai városban is. Nemcsak a magyar és az osztrák közönség, valamint a sztármenedzserek tetszését nyerte el a produkció, a neves operaénekesek is pozitívan nyilatkoztak mindkét újévi koncertről. A világklasszisok mindannyian elismerően méltatták Mága Zoltán virtuozitását és stílusteremtő előadásmódját.

Szóljon hozzá!