ZETApress

hírportál

Plüsstigrissel az állatvédelemért

A megújuló cirkuszművészetnek része az állatokra való fokozott odafigyelés is. Ennek jegyében szilveszterkor plüsstigriseket sorsoltak a tombolán a Fővárosi Nagycirkuszban cirkuszoló közönség között a Fővárosi Nagycirkusz dolgozói ? tudatta Tari Sarolta.

? A jövőben csakis az ember állat harmóniáját, egymásra utaltságát és harmonikus életközösségét bemutató műsorszámoknak lehet helye a cirkuszban ? nyilatkozta Fekete Péter miniszteri biztos. Majd hozzátette: A Magyar Liga a Színpadon Fellépő Állatokért-szervezet megalakítása van folyamatban, ahová neves szakembereket, állatorvosokat, etológusokat, hiteles artistákat és neves közéleti személyiségeket hívnak be, kérnek fel az állatokért aggódó, de a cirkuszművészet tradícióit is fenntartani kívánó aktivisták.

A cirkusz családi szórakozás színtere, de nem csak gyerekeknek szól. Ezt hangsúlyozandó először tartott szilveszteri előadást a cirkusz, ahová elsősorban párokat, felnőtteket vártak. Éjfélkor az artisták és a nézők közösen koccintottak a manézsban, utána hajnalig tartó zene és tánc tombolt a cirkusz aulájában. Este 8 órakor képletesen egy hatalmas lepellel borították be a cirkusz épületét, üzenve: új cirkuszépületről, letisztult cirkuszművészetről és műértő publikumról álmodnak a cirkuszosok. Tegnap közel 150 előadás után a Fővárosi Nagycirkusz porondján véget ért a Balance című műsor pályafutása, amelyben hetvennél több artista lépett fel, akik a világ minden tájáról (Kolumbia, Ukrajna, Németország, Románia, stb.) érkeztek Budapestre a magyar közönség elkápráztatására. Sikerült!

Szóljon hozzá!