ZETApress

hírportál

Megúsztuk, mindenki jól járt!

Meglepően nagy érdeklődés, kolosszális siker. Nagymamák könnyes szemmel, unokák a tudatlanok ámulatával hallgatták Hobót, aki az előző évekhez képest hasonló dinamizmussal, érett eleganciával kápáztatta el a nagyérdeműt ? tudatták sajtósaik.

Stílusosan, a Balance című cirkuszi műsor igazi világszámaival egészült ki a Fővárosi Nagycirkuszban megtartott idei 38. Hobo Karácsony, ahol jó néhány eddig nem hallott dal is elhangzott. Szerencsére nem volt szükség a Fekete Péter cirkuszigazgató úr bölcs előrelátással meghívott nyolc katasztrófavédelmi dolgozóra, valamint pszichológusra (nem beszélve a zeneakadémiai énektanárról, a logopédusról és Otto Katz tábori lelkészről) a fellépő ugyanis jól bírta, erőnek teljében szépen helytállt, nem kellett feladni az utolsó kenetet és a kötelekről leeső művész testét sem kellett megszerelni, merthogy kötélszám egyáltalán nem volt betervezve.

Tudta-e Ön, hogy 2009-ben jelent meg Hobo pályafutásának egyik legjelentősebb lemeze Circus Hungaricus címmel, amelynek szövegei három fő gondolati kör köré csoportosulnak: generációs önvizsgálat, mély társadalompolitikai elemzés, staféta-átadás, tudás és tapasztalat-áthagyományozás problematikája és gondolati köre? Hobó a 38. karácsonyi buliját a néhai Csinn-Bumm Cirkusz emlékének ajánlotta. E műintézmény hatvan évvel ezelőtti ? szintén fővárosi nagycirkuszi ? előadásán találta ki Földes László, hogy ő is bohóc szeretne lenni. Majd, mivel ez nem sikerült neki, énekelni kezdett, amit a közönség több évtizedes támogatásának köszönhetően máig is folytat. Az immár 70 éves Hobo boldog ember: azt hitte, hogy a hatvanig sem húzza ki.

2015 októberében indította útjára a Fővárosi Nagycirkusz az Adj arcot a művésznek! elnevezésű programját, amelynek célkitűzése az artistaszámok gépies megjelenítése helyett a hús-vér emberi kvalitások hangsúlyozása, valamint figyelemfelhívás a hétköznapi csoda-csináló képességre. Decemberben pedig már az épületben kihelyezett érintőképernyőkön keresztül is bővítheti ismereteit, tudását, aki szeretne többet megtudni a művészekről. A Balance szilveszteri gálaelőadás ? előtte egy egyedülálló bűvészmutatvánnyal ? december 31-én csütörtökön 20 órakor kezdődik a Fővárosi Nagycirkuszban. A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválra 2016. január 7-től 11-ig, míg az ARTista Caféra február 1-jén 18 órakor kerül sor az Állatkerti körút 12/A-ban.

Szóljon hozzá!