ZETApress

hírportál

Korrektúra a hotelben

Korrektúra-díjasok a színpadonÁtadták a Rádiós Korrektúra- és a Kamera Korrektúra-díjakat tegnap este az Erzsébet körúti Boscolo Hotel, New York Palace Budapestben. Az ünnepi gálát követően negyedévente megrendezendő Korrektúra Média Kocsmát indítottak a Kazinczy utcai BRKLY-ben, ahol kötetlen keretek között találkoznak majd a média iránt érdeklődők és a médiában dolgozók.

Az elmúlt évek tapasztalata alapján kijelenthető, komoly igény mutatkozik arra, hogy az alkotó közösségek ne csak évente egyszer találkozzanak. Szükség van az együtt gondolkodásra, kellenek a közvetlen visszajelzések. A Korrektúra, mint egyetlen olyan szakmai verseny, amely nem nézettség vagy hallgatottság, nem a számok alapján ítél, hanem a tartalmat vizsgálja, fontosnak érezte az űr betöltését. A Korrektúra Média Kocsma ennek a közös, rendszeres együttlétnek kíván lehetőséget biztosítani és teret teremteni. Fotónk Lékó Tamás felvétele.

A legjobbakat példaként állítva immár negyedik alkalommal hirdették ki a Rádiós és Kamera Korrektúrát, a Hangok és Képek versenyének legjobbjait. (A 2014. december 16-ai Várkert bazári díjátadóról idekattintva olvashatunk.) A kamerásra csaknem 100 televíziós nevezés érkezett, a legnépszerűbb rádiós személyiségre több mint kilencezren szavaztak, a kategória voksolóinak egyharmada. A legnépszerűbb rádióra hatezer fölötti jelölést regisztráltak a szervezők.

Rádiós kategóriákban a Tényfeltáró, portré, információs hírmagazin-kategóriában a Music FM Délutáni road show-ja bizonyult a legjobbnak, míg a Kulturális magazin, hangjáték-kategóriában a Lánchíd Rádió Szabad gondolat ? John Lennon emlékműsorát díjazták. A szórakoztató reggeli műsorok közül a Sunshine FM Keltető című műsora bizonyult a legjobbnak, az arculatot tekintve a Music FM, és a Közönségdíjat is ők kapták a legnépszerűbb rádióként. A legnépszerűbb rádiós személyiség közönségdíját Bochkor Gábor vihette haza szintén a Music FM-ből.

A kamerás kategóriákban az MTVA megbízásából az Éclipse Film Kft. által készített Engedem, hadd menjen győzött a Portrék és dokumentumok között. A hír- és hírháttérműsorok közül az RTL Klub Fókusz című műsorának exkluzív Tóásó-interjúja nyert, s az interjúalany is eljött, de a háttérben maradt a hotel I. emeleti Róma-termében. A tudományos és ismeretterjesztő filmek körében az AMC Networks Central Europe Kft. Brutális történelem-sorozata I. évadjának 3. része vihette el a legjobbaknak járó elismerést. A szórakoztató kategóriában az RTL Klub Gyertek át szombat este! című műsora nyert, és a csatorna Válótársak-sorozata végzett a Tévéfilm, tévéjáték, tévésorozat-kategória első helyén. Az arculatot tekintve az ATV kapta az első helyet, míg a két Különdíjat a Debreceni Városi Televíziónak és az ECHO Tévének ítélték.

Szóljon hozzá!