ZETApress

hírportál

Egy csepp a tengerben

Gróf Olívia lábzsonglőr TiszaroffSzámunkra ? akik a Fővárosi Nagycirkuszban dolgozunk ? mindössze csak cseppnyi jelentősége van ? egy jótékonysági cirkuszi előadásnak. Az érintetteknek viszont sokkal több ennél: önfeledt szórakozás, két és fél órás kikapcsolódás, amikor mindenki maga mögött hagyja a hétköznapi gondjait ? vallják a cirkuszosok.

Ezek közül talán a legégetőbb a betegség miatti kiszolgáltatottságban gyökeredző szorongás. Ezzel gyakran találkoznak a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán, ahol évente 45-50 gyermeken végeznek életmentő beavatkozást. A fentiekhez hasonlóan cseppnyi élménynek tűnt a Baross Imre Artistaképző növendékeinek tiszaroffi vendégszereplése. A nyolcadikosok meghívásának eleget tevő leendő artistaművészek produkcióit sokszor vastaps szakította félbe. A felnőtt és gyermek nézők körében a trükkök az önfeledt, gondok nélküli szórakozást jelentették, igazi élményt nyújtottak.

Tudta Ön, hogy ? a betegek lábadozása idején ? a csak lassan erősödő immunrendszer miatt ? gyakori orvosi ellenőrzésre van szükség, ezért a gyógyulásra váró gyermekek a kórház területén lévő Démétér Házba költöznek, ahol otthonos körülmények között tanulhatnak, játszhatnak, és együtt lehetnek szüleikkel, ami fontos lelki támaszt jelent a gyógyulásukhoz? A napokban lehetőség nyílt ennek az alapítványi háznak a bővítésére. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, jelentős társadalmi összefogásra, anyagi támogatásra van szükség. Már eddig is sok támogatás érkezett ? a november 19-ei Ilyen a box című fotókiállításuk is ezt a célt szolgálta ?, s ezt a segítséget a Fővárosi Nagycirkusz közreműködésének köszönhetően az Alapítvány munkatársai december 17-én csütörtökön egy ingyenes cirkuszműsorral köszönték meg.

Immár több mint húsz esztendeje a tiszaroffi általános iskolások adják a település fenyőünnepségének hátterét. Hasonlóan az eddigiekhez, a december 19-ei szombati ünnepség bevétele az általános iskola nyolcadikosainak osztálykirándulását segíti. A rendezvény sikeréhez Fekete Péter, a MACIVA ügyvezető igazgatója is hozzájárult, amikor az ír táncot járó végzősöket meghívta a Fővárosi Nagycirkusz egyik, általuk kiválasztott előadására.

Szóljon hozzá!