ZETApress

hírportál

Adj arcot a művésznek!

ArckeresőkA megújuló cirkuszművészet újabb lépcsőfoka: Adj arcot a művésznek! Októberben indította útjára a Fővárosi Nagycirkusz az Adj arcot a művésznek! elnevezésű programját, amelynek célkitűzése az artistaszámok gépies megjelenítése helyett a hús-vér emberi kvalitások hangsúlyozása, valamint figyelemfelhívás a hétköznapi csoda-csináló képességre.

A cirkusz az emberi teljesítőképesség határait feszegető művészet, az ember, az artista-művész teljesítményét művészi-esztétikai közegbe helyezett látványvilágra épül, ezért annak legfontosabb alkotóelemét, az embert, az artista-művészt kell középpontba emelni. Arcot kell adni a művésznek, a közönséget meg kell ismertetni a művésszel, illetve annak a produkcióba befektetett munkájával. Fekete Péter, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos, erről a zuhangi második Kínai Nemzetközi Cirkuszfesztivált előkészítő Szakértői Fórumon, rangos nemzetközi szakmai tanácskozáson beszélt, s a Fővárosi Nagycirkuszban ennek első lépéseit már meg is tették.

Az előadások végén a közönség találkozhat a fellépő művészekkel, beszélgethet, vagy akár fotót készíthet velük, valamint autogramot is kérhet az artistáktól. Következő lépcsőfokként decemberben már az épületben kihelyezett érintőképernyőkön keresztül is bővítheti ismereteit, tudását, aki szeretne többet megtudni a művészekről. A Jónak lenni jó program! keretében már ki is próbálhatták a nézők a képernyőket, amelyek osztatlant sikert arattak, főleg a fiatalok körében ? tudatta Tari Sarolta.

Szóljon hozzá!