ZETApress

hírportál

Eszter 2. Állati Zenés ABC-je

Állati Zenés ABC 2Novemberben jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában Bíró Eszter énekesnő és színésznő új, Állati Zenés ABC 2. című óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló 56 oldalas könyve ábécés poszterrel és nagylemezzel, Födő Sándor ?Fodo? zenéjével, Hegyi György dalszövegeivel és Bakos Barbara rajzaival.

Ez a könyv a nagy sikerű, Fonogram-díjas Állati Zenés ABC 1. könyv és lemez ? amelyhez készült klippek már a Minimaxon és a MeseTV-n is láthatók ? folytatása, amelyben az alkotók a magyar ábécé ? első kötetből kimaradt ? 24 betűjét és sok izgalmas, helyenként képzeletbeli állatot verseltek és zenésítettek meg. Ott van például a Q-kukac, a nagy Q betű kicsi kukaca, aki nélkül a Q bizony fabatkát sem ér, vagy Wobi, az űrvándor, kinek szülőföldje a Mirmón bolygó, ami a Mufurc-ködön túl található. A képeskönyvben a mese és játékos kérdések mellett egy 24 dalos nagylemez és egy 200×200 mm-es ábécés poszter is található.

Bíró Eszter lemezén most is az igényesség dominál. Ismét sok stílust és hangszert ismerhetnek meg a gyerekek jobbnál jobb művészek tolmácsolásában, így Presser Gábor, Lovasi András és Gálvölgyi János, valamint Borlai Gergő, Fekete Kovács Kornél, Nikola Parov, Födő Sándor ?Fodo?, Hámori Máté, Hegedűs Máté ?Kishega?, Fekete Márton ?Kispuma?, Molnár Péter ?Mojmoj?, Csonka Gábor, Kertész Endre, id. Födő Sándor, Cserta Balázs, Hámori János, Hámori Zsófia, Seres Lukács és sok-sok gyerek is közreműködik az albumon.

A nagyszabású Állati Zenés ABC 2. lemezbemutató koncert és dedikálás december 5-én szombaton 11 órakor volt a Stefánia Palota ? Honvéd Kulturális Központ Színháztermében, ma délután 16 órakor pedig a Nyugati téri Alexandra Pódiumon lesz. Közreműködik: Bíró Eszter, Födő Sándor ?Fodo? zeneszerző, Hegyi György dalszövegíró és Bakos Barbara illusztrátor. Moderátor: Mészáros Antónia.

? A gyerekek igényét minél magasabbra emelni, és úgy nevelni őket, hogy vágyaik megvalósításához képesek legyenek megteremteni a feltételeket, rendkívül fontos szülőnek és pedagógusnak egyaránt. A zene világának megismerése nem utolsó feladat, mert nagyon befolyásolja ? többek között ? a gyerekek érzelmi fejlődését. Ezek a dalok utazásra hívnak a színvonalas zene világába. Az ábécé mellett nagyszerű muzsikusok különös hangszereivel is megismerkedhetnek a gyerekek. Ráadásul Bíró Eszter szép hangján és barátságos, közvetlen előadásában. Szívesen ajánlom mindenkinek! ? írta Halász Judit a hátsó borítólapon.

Szóljon hozzá!