ZETApress

hírportál

Placidoék Zoltánnál

Placido Domingo sztárvendégeit hozza el magyar közönségének Mága Zoltán újévkor. Placido Domingo, a legendás tenor művésztársai, a legrangosabb teátrumok ünnepelt előadói lesznek Mága Zoltán hegedűművész sztárvendégei az újév első napján ? tudatta Herczeg Dóra, Cabbage House.

Mario Frangoulis görög tenor, Micaëla Oeste amerikai szoprán, és a kárpátaljai születésű magyar operacsillag Georgina von Benza kápráztatja el a közönséget a VIII. Budapesti Újévi Koncerten. Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színészei pedig immár második alkalommal köszöntik az új esztendőt a hegedűművésszel a telt-házas Arénában. A hazai könnyűzenei élet kiválóságai közül Szulák Andrea, Szekeres Adrien és Horváth Charlie lép színpadra Európa egyik legnagyobb és legnívósabb újévi gálaestjén január 1-jén pénteken.

Világhírű operacsillagok, a Nemzet Színészei, a hazai könnyűzenei élet sztárjai, grandiózus show-műsor, káprázatos látványvilág, világszínvonalú produkciók, egész világot rabul ejtő klasszikus és könnyűzenei darabok, a legmodernebb hang- és fénytechnika, rendkívüli színpadi megoldások várják a publikumot a VIII. Budapesti Újévi Koncerten. A házigazda Mága Zoltán ezúttal is különleges műsorral készül, a mai operaélet legnagyobb alakja, Placido Domingo sztárvendégeit hozza el Magyarországra. A világhírű, kristály hangúként is jellemzett szoprán, Micaëla Oeste egyik kedvenc darabjával, a Csárdáskirálynővel készül a magyar közönségnek, mielőtt csatlakozik Placido Domingohoz, a legendás tenoristához Japán, Kína, Oroszország és Írország neves pódiumain. Az operarajongók nagy örömére színpadra lép Richard Strauss műveinek csodálatos előadója, a lírai hangvételéről és a drámai erejéről ismert operacsillag, a kárpátaljai születésű magyar szopránénekesnő Georgina von Benza is.

Egy világhírű tenort is köszönthetünk a gálaesten, Mario Frangoulist, aki 2011-ben elnyerte a világ legjobb klasszikus crossover előadója címet. A görög származású művész énekelt már a legrangosabb teátrumokban a legnagyobbakkal, Plácido Domingotól Celine Dionig. A művész Mága Zoltánnal először Los Angelesben lépett fel az ősszel nagy sikerrel lezajlott Hegedűvel a világ körül című amerikai turné sztárvendégeként. A hegedűvirtuóz a hazai közönségét is szeretné megörvendeztetni közös produkciójukkal. Ezen kívül a magyar zenei kincset népszerűsítő koncertsorozat legsikeresebb darabjaiból is ízelítőt kap az Aréna publikuma, mellyel Ausztráliában, Kínában, Indiában, Oroszországban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Izraelben és számos európai fővárosban is találkozhat a nagyérdemű.

Ahogy azt a gálaest közönsége megszokhatta már, Mága Zoltán az est első részében a klasszikus zenét állítja fókuszba, a második felében az egész világot rabul ejtő könnyűzenei darabok és az örökzöld filmzenék szólalnak meg, de előtte természetesen a Guiness Rekordok közé bekerült közös koccintás sem marad el. Az Aréna 13 ezer fős publikuma legendás művészekkel, a nyolcvanadik születésnapját ünneplő Törőcsik Marival és Bodrogi Gyulával köszöntheti az új esztendőt. A házigazda immár második alkalommal látja vendégül a két Kossuth-díjas művészt, a Nemzet Színészeit, akik ezúttal is különleges és felejthetetlen produkcióval készülnek.

A hazai zenei élet kiválóságai közül Szulák Andrea EMeRTon-díjas jazzdíva és Szekeres Adrien EMeRTon-díjas pop énekesnő lép színpadra. A Liszt Ferenc-díjas Horváth Károly, művésznevén Charlie, mindenkinek kedves slágerrel érkezik. Mága Zoltán természetesen idén is felkérte a világhírű Kossuth-díjas zongoraművészt Szakcsi Lakatos Bélát is, akinek improvizatív zongorajátéka eddig egyik Budapesti Újévi Koncertről sem hiányozhatott. A hegedű-virtuóz lánya, Mága Jennifer ? akit Szakcsi Lakatos Béla fekete torkú dívának nevezett és közös lemez készítésére invitált ? a görög tenorral, Mario Frangoulis-szal énekel duettet. Közkívánatra az idei Budapesti Újévi Koncerten ismét színpadra lép a tíz esztendős Mága Zolika, Paganini egyik virtuóz remekművével. Az esten közreműködik a közel száz fős Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar.

? Büszke vagyok arra, hogy a már hagyományosnak számító gálaesttel Magyarország művészi hírnevét erősítjük, ezért komoly szakmai felelősség a Budapesti Újévi Koncert megrendezése. A vájt fülűeknek is kedves repertoárt a jubileumok is meghatározzák majd. Emlékezünk a magyar zenetörténet egyik legnagyobb géniuszára a 70 éve elhunyt Bartók Bélára, és az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára is. Különleges produkcióval elevenítjük fel, hogy a világnak számos felejthetetlen operettet ajándékozó híres magyar zeneszerző Kálmán Imre operettjét, a Csárdáskirálynőt 100 éve mutatták be. Megünnepeljük, hogy a magyar nemzet több zeneszerzőt is adott a világnak. A szabadság dallamaira pedig reményeim szerint Aréna 13 ezer fős közönsége egy emberként tiszteleg majd hőseink előtt, megnyitva ezzel a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményének emlékévét ? mondta Mága Zoltán. A hegedűművész idén először Bécsben is rendezett újévi koncertet hagyományteremtő céllal, a sikerre való tekintettel pedig 2016-ban újra várja az osztrák főváros zenekedvelőit a II. Magyar Újévi Koncertre.

Szóljon hozzá!