ZETApress

hírportál

Évnyitó a Centrálban

A Centrál Színház új nézőtéri fényeiPuskás Tamás igazgató az elmúlt heti társulati ülésen nyitotta meg hivatalosan a Centrál Színház 2. évadját. Puskás megnyitóbeszédében összegezte a színházban végbement változásokat, és vázolta az évad terveit. Az igazgató kiemelte, hogy a Révay utcai épület ősztől új nézőtéri világítással várja a közönséget a nagyszínpadon.

A tavaszi előadások továbbra is műsoron maradnak, kivétel a Mirandolina, amely a Budaörsi Játékszínbe, illetve vidékre költözik. Októbertől újra a Centrál Színház műsorán lesz A mi utcánk ? Avenue Q című totál-brutál musical, és a szereplők között két új arcot is üdvözölhetünk. Sente Ste szerepét mostantól Radnay Csilla mellett Balla Eszter is játssza, Michael Jacksonként Serbán Attila váltótársa, pedig Puskás Péter lesz.

A nagyszínpad első bemutatója: november 20-a péntek. A nagysikerű keszthelyi előadássorozat után Budapesten is látható a Fekete Péter című zenés játék felújítása új betanulásban. A fergeteges szereposztás magáért beszél: Básti Juli, Haumann Péter, Oroszlán Szonja, Gubás Gabi, Magyar Attila és a Centrál Színház művészei. Rendező: Puskás Tamás.

Különleges színházi élményben lehet része a nézőknek, ha ellátogatnak a Centrál Színházba november 22-én és 23-án. A Duna-Japán Év keretében nálunk vendégszerepel a Hacsiodzsi Kuruma Ningjó bábszínházi társulat, akik hagyományos japán kocsiszínházas bábelőadással lépnek fel. Az este során két felnőtteknek szóló darabot mutatnak be, az első, az Omiya sirámai egy szerelmi háromszög történetét meséli el, a második Yaji és Kita pedig egy semmirekellő komikus páros úti kalandjairól szól.

Novembertől a kisszínpadon Az ötödik Sally című előadás. Tizenegy éve már, hogy a Thália Színház befogadta a darabot, ami azóta is sikeresen fut ? novembertől immár a Centrál Színház kisszínpadán. Az előadás igazi jutalomjáték Szalay Krisztának, aki az est folyamán egy ötszörös személyiségű nő kálváriáját és önmagára találását meséli el.

Az igazgató tájékoztatta a társulatot és a sajtót, hogy a Vízkereszt című előadást már csak ez év végéig tekinthetik meg a nézők, de Puskás szavaival élve nagyon szépen szolgált a Centrál Színházban Shakespeare darabja. A színház december 18-án mutatja be Brian Clark: Mégis, kinek az élete? ? című színművét. Főszereplők: Rudolf Péter, Bálint András, Nagy-Kálózy Eszter, Oroszlán Szonja; rendező: Puskás Tamás. Neil Simon: A 88. utca foglyai című vígjátékot Kern András és Básti Juli főszereplésével jövő januárjában láthatja majd a közönség. A darab rendezője Ilan Eldad lesz.

Szóljon hozzá!