ZETApress

hírportál

Két cirkuszi este Hobóval

HoboTátong a sötétség, a drót remeg a lábam alatt, kacag a lelátó ? elég csak behunyni a szemünket, és a Kéne egy világszám című dal máris elrepít minket a hétköznapi csodák szülőhelyére, a cirkuszba.

Nem tudni, hogy Hobo, a tehetséges dalszövegíró és előadóművész évente hányszor jár cirkuszba, az viszont biztos, hogy október 31-én és november 7-én ott lesz és 19 órakor fellép a Fővárosi Nagycirkuszban, hogy személyesen is keresse azt a világszámot, amelyről 2009 óta énekel. A Fővárosi Nagycirkusz Balance című előadása tematikájában az egyensúly köré épül, a nyitódal pedig megadja az est hangulatát, a társművészetek összekapcsolásával már a cirkuszművészet megújulása felé mutat.

Földes László Hobo a magyar kultúra ikonikus alakja, egyik igazán fontos és megkerülhetetlen személyisége. Az ő dalával ? annak külön a műsorra készült átiratával ? indul az előadás, amelyet a konferanszié, Maka Gyuszi ad elő a közönségnek. Két szombat estén azonban különleges alkalmat kínál a Fővárosi Nagycirkusz a Hobo-rajongóknak: október 31-én és november 7-én 19 órakor a Balance című előadás nyitószámát maga a Kossuth-díjas zenész, dalszövegíró énekli el a porondon ? tudatta az FNC Marketing.

Tudta ön, hogy 2009-ben jelent meg Hobo pályafutásának egyik legjelentősebb lemeze, a Circus Hungaricus, amelynek szövegei három fő gondolati kör köré csoportosulnak: generációs önvizsgálat, mély társadalompolitikai elemzés, staféta-átadás, tudás és tapasztalat-áthagyományozás problematikája és gondolati köre? A Circus Hungaricusban nem voltak töltelékszámok, mind a 15 dal egyformán erős, izgalmas, felkavaró, pimasz, brutális, szívszorító és gyönyörködtető, pontosan olyan, mint az igazi cirkusz nyújtotta élmény. További hír, hogy az ARTista Café: Együttélés és együttműködés az állatokkal, ember és állat viszonya a színpadon című programja november 2-án hétfőn 18 órakor lesz a Fővárosi Nagycirkuszban.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tm8LJObCxfc[/youtube]

Szóljon hozzá!