ZETApress

hírportál

Patricio Hunniában

A hazánkban élő Chilei származású Patricio Baeza Barrera énekes, gitáros dalszerző második alkalommal mutatkozik meg, jelentet meg CD lemezt, Con Guitarra címmel, amely a Hunnia Records Kiadó gondozásában jelenik meg ? derült ki délelőtt a ferencvárosi sajtótájékoztatón. Fotóink Tóth Iván felvételei.

A Ráday utcai Shiraz Perzsa Étteremben Róna Pitzi hivatásos előadóművész (Starvideo TV Production) moderálta az eseményeket. Megtudtuk, hogy a 2009-ben elsőként megjelent Huracán című lemez Vadász Alexa énekesnő közreműködésével Patricio Baeza saját szerzeményeit mutatta be. A most megjelent második lemezen a romantika jellemezte latin amerikai populáris slágerek és saját szerzemények, instrumentális zene és David Fernandó zeneszerző által kifejezetten Patricio Baezának írt két dala hallhatóak. Tóth Réka színművésznővel pedig egy jól ismert mexikói dal a Sabor a mi című szólal meg duettben.

A lemezen elhangzó számokat a Patricio Baeza Trió ? Patricio Baeza (ének, gitár), Ursu Gábor (gitár), Szendi Gábor (dob és latin ütőhangszerek) ? adja elő. A lemezen még vendég művészek ? Tóth Réka színművésznő (ének), Mário Diaz Varas Chilei származású Salzburgban élő tenor, Vazilis Angelidis (buzuki), Horváth Mihály (szájharmonika) és Mákó Miki (trombita) ? is hallhatók. Patricio szeretné ezzel népszerűsíteni és visszahozni a klasszikus lírai zenét, a szívhez szóló dallamok világát, úgy érzi a mai világ hangulatában nem trendi romantikusnak lenni. Szeretné felhívni a figyelmet ennek a kiveszőben lévő értéknek a fontosságára. Ebben partnere gyermekkori barátja Marió Diaz Varas Chilei tenor aki varázslatos hangjával szólaltatja meg az ismert lírai dallamokat, Patricio Baezával együtt, pl. a világslágerként jól ismert Besame Mucho duettben.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HSfEgs3akeI[/youtube]

A lemezen az egyik szám, a Budapest éjjel című arról szól, hogy egy külföldi számára mit jelent Budapest, milyennek látja, hogyan éli meg. ? Budapest egy szeretni való város és az éjszakai fények, az elegancia és a nyugalom jellemzik! ? látják sokan? Patricio Baeza munkásságának akár mottója is lehet: Egy pislogó kis láng is néha nap, nagy fényeket képes gyújtani! Szeretném ha minél több emberhez eljutna és szívükig elérnének a csodálatos dallamok! ? vallja a művész úr.

Patricio Baeza évekkel ezelőtt hobbiként festészetet is elkezdett tanulni Wieger Mariann festőművésznél a WWM Stúdióban és a Kesztyűs Művész Műhelyben, akik már akkor ígéretes tehetségként tartották Őt számon. Azóta több kiállításon is részt vettek képei sikert aratva. A most megjelent CD borítóképeként is az egyik festménye szolgált alapul. A festményeiben is a romantika a domináns: hazáját, Chilét mondhatni szerelemmel festi le? a természet, a tájak, a családi kert, a házak és virágok nem utolsó sorban az óceán, mind óvó szeretettel jelennek meg festményein.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PzDH_hahtfg[/youtube]

Szóljon hozzá!