ZETApress

hírportál

Mosolynapból Mosolyturné

A ByTheWay mosolyt csal az arcokra. A fiatal zenészek jótékonysági koncertsorozattal segítenek a rászorulókon ? tudtuk meg a tegnap esti sajtótájékoztatón a Szent István körúti Rézangyal Bistro Ringben, ahol Sződy Zsolt fényképezett.

Az X?Faktor szériájában feltűnt, azóta pedig már több száz koncerten és egy aranylemez státuszt elért nagylemezen túl a ByTheWay együttes lemond a fellépések bevételéről, hogy támogassa a rászorultakat. A népszerű tehetségek különböző tevékenységet folytató szervezeteknek adják át a befolyt összeget, ezzel elindítva egy új trendet a fiatalok körében.

Az együttes tagjai fontosnak tartják, hogy felhívják a figyelmet a szeretet erejére. Két évvel ezelőtt elindítottak egy azóta már hagyománnyá vált sorozatot: a Mosolynapot ? minden hónap 18-át jelölték meg. Lényege, hogy azon a napon mindenki legyen nyitottabb a körülötte lévő világra, figyeljen oda jobban a másikra, illetve mosolyogva éljék meg az élet apró örömeit. ? Ennek érdekében több nagyobb településen egy-egy akusztikus koncert keretében a szervezetek szakszerű segítségével megismertetjük munkásságukat a nagyközönséggel, és megmutatjuk, hogyan lehet segíteni tevékenységüket. Ezen felül a koncertek teljes bevételét felajánlottuk, és a befolyt összeget szétosztjuk a résztvevő szervezetek között ? árulta el Feng Ya Ou.

Ez a kezdeményezés meg is hozta a gyümölcsét, hatalmas népszerűségre tett szert, a hosszú hónapok alatt ugyanis több száz fényképet, rajzot, levelet kaptak a srácok a Mosolynappal kapcsolatban. A fiatalok körében egyre jobban terjedő új ?trend? további ötletet adott a banda tagjainak, akik az idén ősszel útjára indítják a Mosolynap Turnét! A koncert sorozat lényege, hogy olyan jótékony szervezetekre hívja fel a figyelmet, amelyek nagyon hasznosnak bizonyultak eddig is, ám hírnevük még nem terjedt el megfelelően, vagy további támogatásra szorulnak. ? Az a szándékunk, hogy sokrétű segítséget nyújtsunk, így különböző tevékenységet folytató szervezetek közül választunk. Egyik városban állatmenhely, másikban daganatos gyerekek, míg a harmadikban koraszülött gyerekek megsegítése a cél ? mondta Szikszai Péter.

? Reméljük, hogy ez a kezdeményezés elindít egy folyamatot, és más előadók is csatlakoznak hozzánk, valamint bízunk benne, hogy a koncert üzenete eljut a fiatalokhoz is a tudatosabb mindennapok reményében. A fellépések hangulatában is kicsit a lírikusabb vonalat fogjuk meg, ezzel is az esemény célját igyekszünk kiemelni. Természetesen a zenélés végére visszatérnek a gyorsabb dalok is, hogy jókedvűen emlékezzen vissza a hallgatóközönség ? hangsúlyozta Vavra Bence. Az eseménysorozat megvalósítását a Sony Mobile támogatta. Koncertjük állomásai: október 09-e Rézangyal Bistro Ring (sajtótájékoztató), 10-e Székesfehérvár, 24-e Mosonmagyaróvár, 30-a Szekszárd és Szeged, november 06-a Debrecen és 07-e Martonvásár.

Szóljon hozzá!