ZETApress

hírportál

Kakukkfészek a Belvárosiban

Kakukkfészek ErzsébetvárosbanMcMurphy, a zabolázhatatlan elítélt elmezavart szimulálva a börtönből átköltözik az elmegyógyintézetbe, hogy rabságát egy fokkal kíméletesebb körülmények között tölthesse le. Nem számít rá, hogy Ratched főnővér személyében rafináltabb zsarnokkal kerül össze, mint eddigi életében bárhol, bármikor.

Nem marad más számára, mint a humor, hogy felvegye a harcot az elfogadhatatlanul, de olajozottan működő embergyár ellen. Meg kell találnia az emberi kapcsolatot a módszeresen elembertelenített ápoltakkal. Talán akkor sikerülhet ? láttuk tegnap este Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére című regénye alapján készült színdarab szponzori és sajtóbemutatóján, a Károly körúti Belvárosi Színházban, Zöldi Gergely fordításában.

Ken Kesey regényéből a ’70-es években készült színpadi és filmes adaptáció is. A film Jack Nicholson felejthetetlen alakításával lett alapmű. A színdarabot hosszú évek után láthatja újra a közönség Budapesten. Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kocsis Pál, Péterfy Bori, Makranczi Zalán, Nagy Dániel Viktor, Csémy Balázs, Formán Bálint, Keresztény Tamás, Róbert Gábor, Mátyássy Bence, Jéger Zsombor / Dékány Barnabás, Grisnik Petra / Pálya Pompónia, Boros Anna, Ficzere Béla, Takács Zalán. Jelmez: Cselényi Nóra. Díszlet: Znamenák István és Szalai József. Plakát: Csáfordi László. Rendező: Znamenák István. Producer: Orlai Tibor.

Szóljon hozzá!