ZETApress

hírportál

Szegénybál a Madách téren

Mohácsi János rendezőMa déltől láttuk a Madách téri Örkény Színházban Kovács Márton ? Mohácsi István ? Mohácsi János ? Parti Nagy Lajos: Köd utánam című három kurta/rövid felvonásos új, most készülő produkciójának nyílt próbáját. A másfél órás programban a készülő előadás első és második felvonásába tekinthettünk bele.

Vajon lehet-e boldognak lenni Magyarországon? ? Az Operában rendezett Szegénybálon egymásba szeret a dúsgazdag Sándor és Berta, az öreg Ördögh egyetlen leánya. Szüleik ellenállásának hullámait hiába próbálják megtörni a magyar tenger mólóján ? úgy néz ki, hogy ez az ország túl kicsi a szerelmeseknek. De ott, ahol kolbászból van a kerítés, ahol a szegény embernek teljesítenie kell az aranyhal három kívánságát, a vő pedig megkapja a fele királyságot, minden megtörténhet! Mindez kiderül a október 9-ei pénteki bemutatón.

Szereplők és segítőik

Mizse Lajos hekker, valaha tartótiszt: Csuja Imre
Az öreg Ördögh (Rudolf): Debreczeny Csaba
Ördöghné Nyüstös Flóra, második feleség (veri az Ördögh): Bíró Kriszta
Ördögh Berta Nikolett, a lánya: Kurta Niké mv.
Mostohatestvérei, Antónia: Osváth Judit eh. és Kleopátra: Lénárdt Laura eh.
Lidi néni, az Ördögh öreganyja: Pogány Judit
Dmitrij Pavlovics, magyarul beszélő orosz herceg: Ficza István
Kozma Jenny, a tavalyelőtti tehetségkutató hányadik helyezettje: Takács Nóra Diána
Horváth Pál Paoló, a szívmenedzsere és jókedvű abrakolója: Nagy Zsolt
Kenedics Sándor, a Szent László töbör tulajdonosa: Vajda Milán
Kenedics Emilné dr. Nyéki Mára, az anyja, valaha: Für Anikó
Vadász Stüszi, Sándor kenyeres pajtása: Baksa Imre mv.
Álomtitkár: Némedi Árpád mv.
Szegényember: Máthé Zsolt
Az üzleti és politikai elit prominensei, mindkét nembéli barátaim és ellenségeim, munkaadók és alkalmazottak, árkoknak ásói és temetői: Novkov Máté eh., Szathmáry Judit mv, Murányi Márta mv., Ignácz Dániel, Vásárhelyi Márton. Zenekar: Csíkvár Gábor, Kápolnás Attila, Kovács Márton, Sebesi Tamás, Zságer-Varga Ákos. Díszlet: Mohácsi András, jelmez: Remete Kriszta, zene: Kovács Márton, dramaturg: Mohácsi István, dalszövegek: Parti-Nagy Lajos, koreográfia: Bodor Johanna, súgó: Horváth Éva, ügyelő: Sós Eszter, a rendező munkatársa: Tóth Péter. Rendező: Mohácsi János.

Szóljon hozzá!